Izgradnja Jadransko jonskog puta bio bi veliki korak za sve zemlje Regiona

Dodajte komentar

Izgradnja Jadransko jonskog puta bio bi veliki korak za sve zemlje Regiona, poručeno je nakon sastanka ministra saobraćaja i pomorstva Filipa Radulovića i ambasadora Hrvatske u Crnoj Gori Veselka Grubišića.

“Mi želimo da gradimo taj put jer ćemo se bolje povezati sa Evropom. Taj projekat donio bi velike benefite svim zemljama Zapadnog Balkana”, kazao je Radulović.

Ambasador Grubišić istakao je važnost kvalitetene saradnje dvije zemlje poručivši da Hrvatska intezivno radi na razvoju putne infrastrukture.

“Mi ove godine u potpunosti završavamo hrvatski dio koridora Vc koji se pruža od Ploča do Budimpešte preko BiH. Isto tako, Vlada Republike Hrvatske će do 2030. godine potpuno završiti put do Dubrovnika i Ćilipa. Željeli bi da istovremeno Crna Gora modernizuje svoje saobraćajnice do naše granice”, rekao je Grubišić.

Kako se navodi u saopštenju vlade, sagovornici su se saglasili da će najavljeno otvaranje brodarske linije između Budve i Dubrovnika rasteretiti granični prelaz između dviju zemlje.

Takođe, konstatovan je problem odlaska mladih ljudi iz zemalja Regiona.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *