Martin Leberle imenovan za predsjednika Upravnog odbora Njemačko-crnogorskog poslovnog kluba

Dodajte komentar

Martin Leberle imenovan za predsjednika Upravnog odbora Njemačko-crnogorskog poslovnog kluba.

“Sretan sam što mogu podijeliti s vama da počinjem s novim i dodatnim zadatkom kao predsjednik Upravnog odbora Njemačko-crnogorskog poslovnog kluba. Veliko hvala članovima i dioničarima na ukazanom povjerenju”, kazao je Leberle.

Martin Leberle u bankarskom je sektoru već trideset godina. Prije dolaska u NLB Grupu radio je u HYPO-banci u Münchenu i kao izvršni direktor Hypo Vereinsbank u Mađarskoj, UniCredit Bank u Ukrajini, i Hypo Alpe Adria Bank u Bosni i Hercegovini. U Bosni i Hercegovini bio je predsjednik Nadzornog odbora Hypo Alpe-Adria-Invest d.o.o. Mostar i član Nadzornog odbora Heta Asset Resolution, Sarajevo.

U razdoblju od 2008. do 2012. bio je vlasnik i direktor Academy of Management Kyiv-München, kompanije za savjetovanje i obuku, s fokusom na Ukrajinu.

Martin Leberle pridružio se NLB Grupi u februaru 2016. godine i od tada je imenovan za glavnog izvršnog direktora NLB Banke AD Podgorica, predsjednika Uprave i člana Upravnog odbora, navodi se na sajtu mfic.me.

Martin Leberle diplomirao je na VWA akademiji (Administracija i ekonomija) u Münchenu, Njemačka – i stekao diplomu iz poslovne administracije kao i njemačku državnu diplomu iz bankarstva.

Leberle je predsjednik Upravnog odbora NLB banke.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *