Nakon više od decenije u Kolašinu otvoren novi luksuzni hotel: Swissôtel Resort Kolašin

Dodajte komentar

Hotel na trenutno najvišem nadmorskom položaju u zemlji

Nakon više od decenije, Kolašin je dobio novi luksuzni hotel – Swissôtel Resort Kolašin na Bjelasici otvoren je ovog mjeseca kao prvi hotel na ski-stazama u Crnoj Gori.

Smješten na planini, na 12 kilometara od centra Kolašina, hotel je dio planinskog rizorta Kolašin Valleys, koji obuhvata dva ski-sela na skijalištu Bjelasica. Oba ski-centra nude kombinovanu stazu dužine 45 kilometara i u narednoj deceniji bi trebalo da budu dio ekspanzivne mreže međusobno povezanih skijaških staza dužine 141 kilometar.

“Hotel nudi 116 smještajnih jedinica sa direktnim pristupom ski-stazi Kolašin 1600, usluge skijašnice, dva restorana, bar sa kaminom, cigar-bar i shopping prostor globalnih ski-brendova. Ovdje gosti mogu iz svojih udobnih soba i apartmana nesmetano da pređu na ski-staze ili da sa svojih balkona uživaju u pogledu na padine i obližnje planinske vrhove. Tim hotela trenutno čini 70 zaposlenih, u najvećem procentu iz Crne Gore, a veoma smo ponosni na činjenicu da dominantan broj naših kolega dolazi upravo iz opština koje gravitiraju Bjelasici. Više od trećine zaposlenih je iz Kolašina i Mojkovca. To će nam i ubuduće biti cilj. Uvjereni smo da upravo osoblje sa ovih prostora može najbolje predstaviti tradicionalnu gostoljubivost područja i kreirati personalizovano iskustvo za svakog gosta”, saopštio je Đorđije Pašić, menadžer Swissôtela crnogorskim novinarima tokom obilaska hotela.

Hotel na Bjelasici je prvi planinski hotel Swissôtel brenda na Balkanu. U skladu sa okruženjem I tradicionalnom crngorskom gradnjom, nebrušeni kamen i patinirano drvo su glavni elementi cjelokupnog dizajna.

“Ovo je luksuzni hotel na trenutno najvišem nadmorskom položaju u zemlji. Spoj rustičnog šarma i moderne udobnosti u enterijerima je upotpunjen repariranim tradicionalnim ćilimima, koje smo otkupljivali od stanovništva, ručno tkanim uzglavljima kreveta i fotografijama iz prošlosti Kolašina, dominanto sa skijaškim motivima koji odaju počast istoriji područja i tradiciji zimskih sportova grada. Iza svakih vrata rafinirani dizajn ambijenta u drvetu od poda do plafone, goste uvodi u atmosferu planinske kolibe luksuzne udobnosti”, saopštila je Dragana Bećirović, savjetnica na projektu Kolašin Valleys.

Ona je dodala da će tokom ovog i sljedećeg mjeseca biti upriličene posjete i obilasci hotela za građane Kolašina i drugih okolnih opština, lokalne zvaničnike i predstavnike državnih institucija, biznis zajednicu, predstavnike veliki investitorskih projekata i druge.

Kolašin uživa besprijekornu povezanost sa crnogorskom jadranskom obalom, susjednim državama i širim regionom. Mreža auto-puteva koji se brzo razvijaju omogućavaju izuzetnu pristupačnost. Novoizgrađeni autoput koji povezuje Kolašin sa Podgoricom, povećava udobnost putovanja, a blizina međunarodnog aerodroma Podgorica, udaljenog samo 40 minuta vožnje auto-putem, osigurava pristup glavnim evropskim destinacijama.

KOLAŠIN VALLEYS

Kolašin Valleys je prvi planinski i prvi ski-in/ski-out rizort u Crnoj Gori. Smješten je uz izvanredno skijalište sa trenutno 45 kilometara staza na 1450 i 1600 metara nadmorske visine u aplskom ambijentu planine Bjelasica – između Nacionalnog parka Biogradska gora, planina Komovi i Sinjavina, i kanjona Tare pod zaštitom UNESCO-a. Sastoji se iz dva povezana ali različita planinska sela: 1450 Nest i K16 Peak. Dva šarmantna ski-sela u okviru kompleksa Kolašin Valleys će u narednih pet godina ponuditi 16 hotela, 7 apartmanskih objekata, 73 planinske kuće (chalets) na ski stazama, restorane i barove, vrhunski SPA centar, i savremeno opremljene skijašnice i druge pogodnosti za cjelogodišnji boravak.

ABOUT ACCOR

Accor is a world-leading hospitality group offering experiences across more than 110 countries in 5 500 properties, 10 000 food & beverage venues, wellness facilities or flexible workspaces. The Group has one of the industry’s most diverse hospitality ecosystems, encompassing more than 40 hotel brands from luxury to economy, as well as Lifestyle with Ennismore. Accor is committed to taking positive action in terms of business ethics & integrity, responsible tourism, sustainable development, community outreach, and diversity & inclusion. Founded in 1967, Accor SA is headquartered in France and publicly listed on Euronext Paris (ISIN code: FR0000120404) and on the OTC Market (Ticker: ACCYY) in the United States. For more information, please visit www.group.accor.com or follow us on TwitterFacebookLinkedIn, Instagram and TikTok.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *