Bitcoin ETF-ovi imali sjajan start na Wall Streetu

Dodajte komentar
Foto: NYSE

Wall Street je možda podijeljen oko odobrenja za ulaganje u kriptovalute, ali za bitcoin vjernike četvrtak je donio potvrdu: prvi američki berzanski fondovi koji ulažu direktno u najveću digitalnu valutu napokon su zaživjeli.

Bio je to dugo očekivani debi koji je došao dan nakon što im je američka Komisija za vrijednosne papire dala zeleno svijetlo nakon više od decenije duge kampanje industrije digitalne imovine.

Serija od gotovo desetak fondova – uključujući ponude investicionih moćnika BlackRock Inc. i Fidelity Investments – imala je snažan početak, s nekih 4,6 milijardi dolara dionica koje su promijenile vlasnika u frenetičnom prvom danu. Oni koji podržavaju industriju vide ETF-ove kao krajnju odskočnu dasku za šire prihvatanje od strane svakodnevnih ulagača i katalizator za dalje dobitke.

“Lako najveći skok u istoriji ETF-a za prvi dan”, rekao je Eric Balchunas, viši analitičar ETF-a u Bloomberg Intelligenceu. “Kako god pogledate, to je nadmašilo očekivanja.”

Bitcoin je u jednom trenutku u četvrtak skočio preko 49.000 dolara na nivoe zadnje viđene 2021. prije nego što je pao nazad na 46.075 dolara u 21:30. u New Yorku. Ostali glavni tokeni bili su mješoviti dok su špekulanti provjeravali izglede.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *