Gorivo može biti jeftinije

Dodajte komentar

Prema sadašnjim procjenama, gorivo bi od narednog ponedjeljka od ponoći moglo pojeftiniti za dva do tri centa, kazao je Radiju Crne Gore Draško Striković iz Udruženja naftnih kompanija.

Dvanaest uzastopnih poskupljenja, pa pet pojeftinjenja goriva. Na početku 2024. opet uvećanje, reklo bi se simbolično, za cent ili dva. Sadašnje projekcije su da će već 15.januara na narednom usklađivanju biti promjena, kaže predstavnik Udruženja naftnih kompanija Draško Striković.

“Prema sadašnjim preliminarnim procjenama gorivo bi moglo od 15.januara, a čije cijene važe od utorka 16.januara mogle biti niže za dva do tri centa”, rekao je Striković.

Ima razloga za optimizam, napominje Striković, da će 2024. donijeti stabilizaciju te niže cijena na tržištu naftnih derivata.

“Nezahvalno je davati dugoročnu prognozu, ali kako se u 2024. očekuje blaga stagnacija privrednih aktivnosti na svjetskom nivou, vrlo je vjerovatno i neka su očekivanja da će u ovoj godini doći do stabilizacije i postepenog snižavanja cijena goriva”, saopštio je Striković.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *