Milatović: Za realizaciju programa Evropa sad 2 postoji jasno definisan put, koji se sastoji iz pet koraka

Dodajte komentar

Za realizaciju programa Evropa sad 2 postoji jasno definisan put, koji vodi do tog cilja, a koji se sastoji iz pet koraka, kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović u intervjuu za TVCG. Milatović je optimista i misli da su upravo svi ti koraci koje je naveo vrlo realni.

Ipak, Milatović ističe da će sve to zavisiti od postojanja političke volje i znanja donosilaca odluka.

“Ja sam optimista i mislim da su upravo svi ovi koraci koje sam naveo vrlo realni. Mislim da su neki od njih već preduzeti ili se preduzimaju. Upravo iz tog razloga sam i pozdravio fokus budžeta na izgradnji druge dionice auto-puta. Ovdje je trenutno samo pitanje sljedećeg, postojanja političke volje, postojanja političkog kapaciteta da iznesete ove reformske poduhvate i postojanje znanja od strane donosilaca odluka da upravo urade sve ove korake na jedan dobar način kako bi zemlja došla do cilja”, poručio je Milatović.

On je rekao da su programom Evropa sad 2 prezentovani ciljevi, po pitanju prosječne plate i penzije, posebno iz ugla standarda života naših građana koji je stagnirao do promjene vlasti 2020. godine.

“Programom Evropa sad 1 poslije toliko godina stavljen je fokus na životni standard građana, mislim da je taj projekat dobro implementiran i da je bio veoma značajan”, istakao je crnogorski predsjednik.

On kaže da je socijalna komponenta budžeta veoma važna, i da je dobro što je ona tu, mada je primijetio da nedostaje razvojnih komponenti.

“Mogla je možda da dodatno postoji jedna komponenta dodatnih izdvajanja za zdravstvo i prosvjetu. Naravno, sastavljanje budžeta nije lako, ništa nije crno-bijelo ali ostavljam vladi da na najbolji mogući način ono što je zacrtano”, rekao je Milatović.

Kazao je da nije dobro vlada iskomunicirala koje korake treba preduzeti da bi se došlo do plate od 1.000 eura i svega onoga što je predviđeno novim programom.

Suština stvari je, kaže, da se dobro analiziraju politike i da se to radi na realan i transparentan način.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *