Hitno tražiti ponude kompanija zainteresovanih za koncesiju aerodroma

Dodajte komentar

Ministrar saobraćaja i pomorstva Filipa Radulovića u izjavi vezanoj za koncesije za aerodrome Podgorica i Tivat kazao je da se što prije mora donijeti odluka da li će dva crnogorska aerodroma ostati u državnom vlasništvu ili ih treba dati pod koncesiju.

“Ministarstvo Saobraćaja i pomorstva je u proteklom periodu uradilo detaljnu analizu u vezi sa mogućim davanjem aerodroma Crne Gore pod koncesiju. Svjesni stanja u kojem se nalaze crnogorski aerodromi, ali i postupka koji je počeo još 2019. godine, mišljenja sam da moramo što prije donijeti konačnu odluku da li će dva crnogorska aerodroma ostati u državnom vlasništvu ili ih treba dati pod koncesiju”, istakao je Radulović.

On je predložio da se odmah od sve tri kompanije koje su zainteresovane za koncesiju traži ponuda za eventualno preuzimanje aerodroma u Podgorici i Tivtu.

“Smatram da je ovo najbolje rješenje, jer postupak koji je počeo 2019. godine moramo završiti i pokazati odgovornost prema međunarodnim partnerima. Resor koji rukovodim će ovaj postupak završiti tokom ljetnih mjeseci naredne godine, a onda će vlada donijeti odluku da li će nekoj od kompanija dati koncesiju, hoće li se raspisati novi javni poziv ili će aerodromi ostati u državnom vlasništvu”, zaključio je Radulović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *