Potpisani ugovori sa preduzetnicama i zanatlijama: “Snažna podrška Glavnog grada i u narednom periodu”

Dodajte komentar

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac potpisala je danas ugovore sa dobitnicima bespovratne podršku od strane Glavnog grada usmjerene na razvoj ženskog preduzetništva i zanata, a u okviru konkursa koje je u proteklom period realizovao Sekretarijat za preduzetništvo i investicije.

Injac je iskazala zadovoljstvo što je u prilici da potpiše ugovore sa ljudima koji marljivo rade i koji zaista zaslužuju podršku grada.

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac potpisala je danas ugovore sa dobitnicima bespovratne podršku od strane Glavnog grada usmjerene na razvoj ženskog preduzetništva i zanata, a u okviru konkursa koje je u proteklom period realizovao Sekretarijat za preduzetništvo i investicije.

Injac je iskazala zadovoljstvo što je u prilici da potpiše ugovore sa ljudima koji marljivo rade i koji zaista zaslužuju podršku grada.

“U vremenu digitalne revolucije, online poslovanja i različitih izazova, privredna djelatnost, razvoj jedinstvenih ideja, njegovanje tradicije u poslovanju zaslužuje mnogo veću podršku, nego ranije. Žene u preduzetništvu u svakom vremenu i svakom društvu zaslužuju posebno poštovanje. Zanati, nepravedno stavljeni u drugi plan, tu podršku zaslužuju i ponajviše. Zbog toga sam veoma ponosno što je Glavni grad u proteklom periodu opredijelio značajno veća sredstva za razvoj ženskog preduzetništva i starih zanata u Podgorici. Sa ovog mjesta želim da poručim da će to biti samo jedan u nizu koraka u pravcu valorizacije svih biznis ideja i razvoja privredne aktivnosti u našem gradu. Želim vam mnogo uspjeha u budućem radu i ohrabrujem sve preduzetnike da prate konkurse našeg Sekretarijata”, poručila je Injac.

Dobitnici ove vrste podrške su zahvalni Glavnom gradu, jer prepoznaje potrebu da žene u biznisu podrže, kao i da se dužna pažnja pokloni starim zanatima koji su godinama unazad bili pokretačka snaga privredne aktivnosti.

U ime žena preduzetnica Mia Pejović je zahvalila Glavnom gradu na inicijativi i ukazala na značaj projekta kroz koji se posebno podržavaju žene.

Pejović je posebno zadovoljstvo iskazala i zbog velikog broja projekata vezanih za kultturnu baštinu i što se sve veći broj žena opredjeljuje za socijalno preduzetništvo.

Kroz konkurs za podršku ženskom preduzetništvu, a po ocjenama stručne komisije, dodijeljena su sredstva u iznosu od 25.000 eura, a kroz konkurs za podršku razvoja starih zanata 17.000 eura.

Preduzetnice čiji biznis planovi su zavrijedili pažnju i podršku su (Marija Radunović – Vena d.o.o. / Visit Village, Ana Kovač – Suveniri sa motivima Podgorice, Neda Milutinović – PU Mondo creativo / Mondo creative, Nada Radulović – Nektar product d.o.o. / Proizvodnja satnih osnova, Marija Kovačević – Maris group d.o.o. / pekara Pereca, Azra Musić – SA&ST d.o.o. / Unapređenje biznisa izrade nakita i pružanje novih usluga i Mia Pejović – Atelje Propuh d.o.o. / 4 R’s heritage); Zanatlije čiji planovi su dobili podršku Glavnog grada su: (Nikola Marjanović – Krojačka radnja “Andrea”/ “Mladi kreativni za održivu Podgoricu”, Janko Brnović – Brnović Wooden Boats d.o.o. / “Projekat tradicionalne izrade čunova”, Đorđije Stanić- Stanić d.o.o. / “Kupovina prese i mašine za provjeru vodootpornosti satova”, Iva Nikolić – OKR Centar / “Popravka obuće i predmeta od kože”, Marina Mirotić- Modni atelje “Zlatne ruke” d.o.o./ “Viđeno – Neviđeno”, Tamara Pelević – “Izrada unikatnih predmeta od kože”, Snežana Vidaković- “Perla Cosmetics“, Nedžmija Radončić– Obućarska radnja “Express-1”/ “Popravka obuće i kožne galanterije” i Enis Balić– obućarska radnja expres 2“/ “Kupovina mašina”).

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *