Printec Grupa: 35 godina inovacija i napretka

Dodajte komentar

Značajna dostignuća u višegodišnjem uspješnom putovanju kompanije Printec

Printec grupa koja je vodeći pružalac usluga u oblasti automatizacije transakcionih tehnologija sa značajnim prisustvom u centralnoj i istočnoj Evropi obilježava 35 godina rada – važno dostignuće na putu uspjeha. Od svog osnivanja 1988. godine, kompanija Printec nepokolebljivo potvrđuje svoju posvećenost inovacijama, širi se na globalnom nivou i potvrđuje poziciju lidera u tehnološkim rješenjima.

Tokom 35 godina postojanja, otvaranjem predstavništava u 16 zemalja i ponudom široke lepeze usluga, od automatizacije transakcija i plaćanja do rješenja koja se odnose na bezbijednost i kontrolu, kao i digitalni onboarding i elektronske potpise za mnoga preduzeća, kompanija doživljava rapidan rast. Uz posvećen tim koji čini više od 900 zaposlenih, od čega je 15% fokusirano na timove za razvoj, a 55 % na pružanje usluga klijentima, Printec održava globalnu prisutnost. Nedavne strateške akvizicije dodatno omogućavaju  kompaniji Printec da pruži prilagođena rješenja firmama različitih veličina.

Kao pionir u oblasti POS tehnologije, kompanija Printec je instalirala prve POS sisteme u Grčkoj, Hrvatskoj, Bugarskoj i Kipru. Ključni trenutak za kompaniju bio je instalacija prvog bankomata u Bugarskoj 1995. godine za United Bulgarian Bank. Glavna postignuća obuhvataju strateška partnerstva sa liderima u industriji kao što su NCR, Verifone, FIS, Castles, Glory, Namirial i Worldline.

Posvećenost korporativnoj društvenoj odgovornosti Printec pokazuje učešćem u Globalnom sporazumu UN-a, koji se razvio u ESG strategiju (strategija životne sredine, društva i upravljanja). Stavljajući svoje zaposlene u prvi plan prilikom strateškog planiranja, kompanija Printec je renovirala objekte u više zemalja, podstičući time saradnju i razvoj ideja. U skladu sa ovom posvećenošću, kompanija je ove godine bila domaćin trećeg internog takmičenja u oblasti inovacija, čime se dodatno pospješuje saradnja sa zaposlenima i timovima.

U konstantnoj težnji za napretkom, kompanija Printec ulaže u najsavremenije tehnologije i konzistentno proširuje svoj portfolio usluga kroz strateška partnerstva i sopstvena rješenja. U isto vrijeme, Printec stalno ulaže u nova tržišta, od kojih je najnovije  Crna Gora u 2022. godini.

G-din Harris Konstantinou, predsjedavajući Printec-a, osvrće se na početke, “1988. godine četiri prijatelja i kvalifikovana IT stručnjaka su zamislili da stvore kompaniju koja će biti posvećena pružanju posebnih usluga našim klijentima. Na samom početku smo imali  viziju: da budemo inovativni i da pronalazimo nove mogućnosti.

Dok kompanija Printec slavi ovaj značajan jubilej, i dalje ostaje čvrsto posvećena podsticanju inovativnosti, unapređenju korisničkog servisa, ulaganju u svoje zaposlene i njegovanju pozitivnog radnog okruženja. Održivi rast, tehnološki napreci i posvećenost društvenoj odgovornosti učvršćuju položaj Printec-a kao pionira u tehnološkom okruženju koje se neprestano razvija.

Povodom obilježavanja 35 godina rada kompanije Printec, na linku koji je dat niže možete pogledati  video koji sadrži 35 činjenica o kompaniji:

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *