Crnogorske vinarije ostvarile značajan uspjeh na ocjenjivanju posvećenom vinima sorte Vranac

Dodajte komentar

Na prvom ocjenjivanju posvećenom vinima sorte Vranac, organizovanom u okviru prestižnog međunarodnog takmičenja Concours Mondial de Bruxelles, značajan uspjeh su ostvarile i vinarije “Priča” i “Podrumi i vinogradi Rajković“.

Vino “Stup barik 2017” vinarije Podrumi i vinigradi Rajković” je osvojilo zlatnu medalju, dok je vino “Monolog” vinarije “Priča”
uz vino “Premijer” od “Plantaža” osvojilo srebrnu medalju.

Panel sudija, sastavljen od petnaest međunarodnih i regionalnih vinskih sudija, među kojima je bila i Kerolajn Gilbi MW (Master of Wine) i najveći svjetski autoritet za vina Balkana, u konkurenciji stotinu različitih uzoraka od sorte vranac vinarije iz naše zemlje su ostvarile značajan rezultat. Ovo je i veliki korak za promociju naše najznačajnije autohtone vinske sorte.

Zbog svog kvaliteta i značaja sorte za vinsku scenu Balkana i svijeta, organizatori uticajnog takmičenja Concours Mondial de Bruxelles, odlučili su da organizuju takmičenje i ocjenjivanje vina sorte Vranac – Vranac Selection by CMB, koje je ove godine održano u Skoplju, od 05. do 07. decembra.

Stari Podrum Vranac 2015 – najbolje vino proizvedeno od sorte Vranac

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *