Stari Podrum Vranac 2015 – najbolje vino proizvedeno od sorte Vranac

Dodajte komentar

Stari Podrum Vranac 2015 proglašen je najboljim vinom, na prvom ocjenjivanju posvećenom vinima sorte Vranac, organizovanom u okviru prestižnog međunarodnog takmičenja Concours Mondial de Bruxelles.

Panel sudija, sastavljen od petnaest međunarodnih i regionalnih vinskioh sudija, među kojima je bila i Kerolajn Gilbi MW (Master of Wine) i najveći svjetski autoritet za vina Balkana, u konkurenciji stotinu različitih uzoraka iz svih zemalja regiona, titulu najboljeg dodijelio je specijalnoj selekciji Vranca iz Plantaža, zahvaljujući njegovom izuzetno harmoničnom i kompleksnom ukusu.

– Ovo veliko vino karakterišu intenzivne arome crnog voća, trešnje i nane, u dobrom balansu sa začinskim notama koje mu daju eleganciju, kompleksnost i svježinu – stoji u obrazloženju sudija

Zbog svog kvaliteta i značaja sorte za vinsku scenu Balkana i svijeta, organizatori uticajnog takmičenja Concours Mondial de Bruxelles, odlučili su da organizuju takmičenje i ocjenjivanje vina sorte Vranac – Vranac Selection by CMB, koje je ove godine održano u Skoplju, od 05. do 07. decembra.

“Veoma smo ponosni na titulu najboljeg Vranca. Ona je ujedno potvrda naših nastojanja da potrošačima uvijek pružimo najboilji kvaliteta, ali i činjenice da je neprikosnoveno najbolji, upravo, Vranac proizveden ovdje, na kamenom tlu Ćemovskog polja. Vjerujemo da će ovo takmičenje dati snažan doprinos snažnijoj promociji, značaju i veličini Vranca kao autohtone crnogorske sorte i najveće i najznačajnije sorte Balkana”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *