“Bemax” kupuje hotel “Albatros”?

Dodajte komentar
Foto: hotel-albatros.me

Podgorička kompanija “Bemax” zainteresovana je za kupovinu ulcinjskog hotela “Albatros”.

To je “Vijestima” potvrdio pravni zastupnik kompanije “Bemax”, advokat Zoran Piperović.

“Da, tako je. Kompanija je preuzela dokumentaciju i brzo ćemo znati sve”, kazao je Piperović.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, još nekoliko kompanija i biznismena zainteresovano je da kupi hotel, ali još nema konkretnih sporazuma.

Piperović je naveo je da će ukoliko dođe do dogovora kompanije “Bemax” i aktuelnih vlasnika hotela, o pojedinostima javnost biti blagovremeno obaviještena.

“Kao Ulcinjanin, mislim da bi to bilo nešto najbolje što može da se dogodi Ulcinju”, istakao je on.

Hotel “Albatros” otvoren je 1969. godine i poslovao je u sastavu HTP “Metropol” iz Skoplja. Te godine osnovana je i kompanija ‘’Albatros’’ i registrovana je za obavljanje poslova iz oblasti turizma, ugostiteljstva, spoljne i unutrašnje trgovine. Privatizovana je 2004. godine, kada je ruska firma ‘’Mikrokozma’’ kupila na berzi 58 odsto akcija. U međuvremenu, u kompaniji je izvršena dokapitalizacija, pa 95 odsto vlasništva pripada nekolicini biznismena okupljenih u dva preduzeća, “IBG” i “Mikrokozma”.

Prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata, većinski vlasnik “Albatrosa” je Društvo za investicije, konsalting i menadžment “International business group” (IBG) d.o.o Podgorica sa oko 56,44 odsto akcija. Društvo za ugostiteljstvo, turizam, trgovinu i usluge “Mikrokokozma” d.o.o. Podgorica ima 29,88 odsto udjela, a Rus Andrey Temniakov 8,44 odsto. Ostali akcionari imaju manje od jedan odsto udjela.

Osnivači International business group su Konstantin Dukov, Aleksandar Ivanov i Sergej Ignjatjev iz Rusije.

Kompaniju “Mikrokozma”, koja je 2004. kupila kontrolni paket akcija hotela “Albatros”, osnovali su Dukov i of-šor firma “Meister Partners” čiji je vlasnik Rus, Vsevold Gluhcev.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *