Privrednici iz Crne Gore i Srbije istakli neophodnost ukidanja barijera u prometu roba između dvije zemlje

Dodajte komentar

Unija poslodavaca Srbije je ugostila privrednike iz Crne Gore, članove Unije poslodavaca Crne Gore. Sastanku je prisustvovao i otpravnik poslova u Ambasadi Crne Gore u Srbiji Predrag Mitrović sa saradnicima.

Na sastanku se razgovaralo o poslovnom ambijentu i biznis barijerama, tržištu rada, i o prometu lica, roba i usluga na graničnim prelazima. Unija poslodavaca Srbije i Unija poslodavaca Crne Gore zajednički se zalažu za ukidanje barijera između dva nacionalna tržišta i veću saradnju i ove dvije organizacije poslodavaca, i dvije privrede u cjelini.

“Nama kao poslodavcima ostaje da zajednički identifikujemo probleme, nađemo načine da se oni riješe i da utičemo na nadležne da ta rješenja implementiraju. Problemi su uglavnom zajednički, odnose se na migraciju radne snage, protok roba i usluga, troškove i na neuređenu infrastrukturu kako na našoj tako i na crnogorskoj strani. Najveći problem su svakako barijere koje nastaju u vremenskom protoku roba između Srbije i Crne Gore”, rekao je Miloš Nenezić, predsjednik Unije poslodavaca Srbije.