BIG CEE preuzeo od RC Europe dva maloprodajna parka u Srbiji

Dodajte komentar

BIG CEE i RC Europe postigli su dogovor o prodaji dva maloprodajna parka u Srbiji, Nest Obrenovac i Nest Kraljevo. Proces transakcije prošao je glatko, a posredovala je kompanija CBRE.

Nest Obrenovac pokriva bruto površinu za iznajmljivanje od 11.000m2, a Nest Kraljevo 9.500m2, dok oba imaju 100% popunjenost.

Ova transakcija je u skladu sa strategijom kompanije BIG CEE koja podrazumijeva dalja ulaganja u dodatne gradove širom Srbije.

U sljedećih nekoliko mjeseci kompanija BIG radiće na optimizaciji i adaptaciji svojih trgovačkih centara koji će idućeg proljeća i ljeta biti rebrendirani u BIG.

– Vrlo smo zadovoljni ovom transakcijom, koja predstavlja direktnu podršku realizaciji naše strategije donošenja VELIKOG iskustva svakom građaninu Srbije. Želio bih zahvaliti timu u RC Europe, na čelu s Martinom Greenwaldom, koji je proces dogovora učinio ugodnim i bez muke. RC Europe je napravio izvrstan posao na ova dva posjeda, a mi smo sretni što ih preuzimamo i nastavljamo poboljšavati kako bi postali VELIKA okupljališta u gradovima u kojima se nalaze – rekao je Lev Weiss, CEO BIG CEE.

Grupa RC EUROPE će sredstva iz transakcije koristiti za izgradnju i razvoj projekta logističko-industrijskog parka RC ZONE Samobor u blizini Zagreba u Hrvatskoj. RC EUROPE grupacije sada grade najveću pojedinačnu zgradu u Hrvatskoj, ukupne zakupljive površine preko 80.000 m2.

– Želim se zahvaliti cijelom timu BIG CEE grupe u Srbiji, a posebno Levu Weissu, na izuzetno korektnom pristupu tokom cijele transakcije – rekao je Miloslav Hartman, suvlasnik RC EUROPE grupe.

– Za grupu RC EUROPE ovo je najveća prodaja u Srbiji i zadovoljni smo što će upravljanje i razvoj oba centra i dalje biti kompanija broj jedan na maloprodajnom tržištu u Srbiji. Ovo je za nas kraj jednog velikog poglavlja koje je započelo prije tačno šest godina otvaranjem prve faze projekta NEST Kraljevo 1. decembra 2017. – dodao je Martin Greenwald, član upravnog odbora RC EUROPE grupe..

Nedavno smo izvijestili kako je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je u srijedu da je odobrila zajam do 100 miliona eura za BIG CEE B.V., dio BIG Shopping Centers iz Izraela, koji namjerava proširiti svoje poslovanje u regiji Zapadnog Balkana kroz izgradnju, obnovu i kupnju maloprodajnih parkova i trgovačkih centara.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *