EPCG neće tražiti poskupljenje struje

Dodajte komentar

Elektroprivreda Crne Gore neće povećavati cijenu električne energije, dogovoreno je na sastanku rukovodstva ove energetske kompanije sa predstavnicima Ministarstva energetike i rudarstva, na čijem je čelu Saša Mujović, saznaje Portal RTCG.

Kako nam je objašnjeno, traži se model kako da povećanje cijene, koje je dozvoljeno CEDIS-u, ne osjete građani, odnosno kako da računi za struju od naredne godine ne budu uvećani.

Podsjetimo, iz Regulatorne agencije za energetiku ranije je najavljeno da će struja od januara poskupiti za 5,63 odsto.

Unija slobodnih sindikata (USSCG) pozvala je juče Vladu i Elektroprivredu da preduzmu neophodne aktivnosti na zaustavljanju odluke o najavljenom poskupljenju električne energije.

Iz Unije je saopšteno da su zatečeni najavom Regulatorne agencije za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti (REGAGEN) o povećanju cijena električne energije od 1. januara naredne godine.

Takođe, iz pomenute Unije su naveli da su se prethodnih mjeseci u medijima mogle čuti ohrabrujuće poruke čelnih ljudi EPCG-a koji su uvjeravali da će dati sve od sebe da do poskupljenja ne dođe, pa očekuju da će svoje obećanje i ispuniti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *