“Plantaže” zaključile kolektivni ugovor

Dodajte komentar

U kompaniji “13.Jul-Plantaže” potpisan je Kolektivni ugovor koji su danas u ime poslodavca verifikovali predsjednik Odbora direktora Nebojša Vuksanović, izvršni direktor Igor Čađenović i u ime Sindikalne organizacije predsjednica Danka Drakić Krstović.

Novi Kolektivni ugovor, koji je u potpunosti usklađen sa Zakonom o radu i Opštim kolektivnim ugovorom, reguliše prava, obaveze i odgovornosti zaposlenih, međusobne odnose potpisnika Kolektivnog ugovora, kao i brojna druga pitanja iz oblasti radnih odnosa.

Na događaju koji je upriličen ovim povodom, predsjednik Odbora direktora Nebojša Vuksanović izrazio je zahvalnost svima koji su učestvovali u procesu njegovog kreiranja i usvajanja.

– Imajući u vidu situaciju koja je, ne tako davno, opterećivala odnose Sindikata i prethodne uprave, kao i ukupno poslovanje, veoma smo zadovoljni činjenicom da smo uspjeli da usaglasimo stavove, uz maksimalno razumijevanje obije strane, i pošaljemo jasnu poruku o održivom partnerstvu između poslodavca i zaposlenih. Potpisivanje ovog kolektivnog ugovora dio je dugoročne strategije razvoja kompanije, koja se zasniva na poštovanju i podršci zaposlenima, uz jednako uvažavanje opšteg interesa – istako je Vuksanović

Izvršni direktor Igor Čađenović je ovom prilikom istakao zadovoljstvo dobrom saradnjom i konstruktivnim dijalogom koji je rezultirao obostrano prihvatljivim rješenjima, naglašvajući da novi Kolektivni ugovor predstavlja važan dokument sa aspekta budućeg, cjelokupnog, unapređenja poslovanja.

– U hijerarhiji resursa koji presudno utiče na naše poslovanje, zaposleni zauzimaju prvo mjesto, pa ćemo takav sistem vrijednosti nastaviti da gradimo i u narednom periodu. Pred nama su visoko postavljeni ciljevi i veliki izazovi, koje ćemo samo odgovornim odnosnom i u međusobnom sadejstvu uspjeti da realizujemo – naveo je Čađenović.

Predsjednica Sindikalne organizacije Danka Drakić Krstović se zahvalila svim kolegama, a posebno članovima Skupštine sindikata i pregovaračkom timu na razumijevanju i saradnji, kao i predstavnicima uprave na uloženim naporima koji su doprinijeli uspješnom okončanju pregovora i cijeli proces učinili transparentnim.

– Poslije višemjesečnih pregovora postignut je dogovor i saglasnost u vezi teksta novog Kolektivnog ugovora, gdje se posebno vodilo računa da se zadrže i u granicama mogućeg unaprijede prava radnika uvažavajući ukupne okolnosti. Vjerujemo da će u periodu koji je pred nama ovaj novi Kolektivni ugovor biti još jedan jasan znak da gradimo kvalitetne osnove za bolju i sigurniju budućnost svih zaposlenih u našoj kompaniji – istiakla je Drakić Krstović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *