Mihailo Potpara novi direktor Rudnika uglja

Dodajte komentar

Za izvršnog direktora Rudnika uglja u Pljevljima izabran je Mihailo Potpara, šef sektora ekonomskih poslova u najvećoj pljevaljskoj kompaniji.

Uoči sjednice Odbora direktora pljevaljskog Rudnika uglja na kojoj je izabran izvršni direktor počeo je protest u organizaciji Odbora za odbranu prava srpskog naroda.

Predsjednik opštine Pljevlja Dario Vraneš kazao je novinarima da su mu dva predstavnika odbora direktora, Miloš Ostojić i Tamara Cmiljanić, rekli da moraju da urade onako kako im kaže novi potpredsjednik vlade i ministar sporta Dragoslav Šćekić.

“Nek Dado Šćekić zaboravi da upravlja Pljevljima. Pljevlja su konačno došla sebi. Molim vas, pogledajte samo ove stotine ljudi. Nije ovde pitanje jednog Milana Lekića, još je pitanje čitave egzistencije desetine i stotine familija u Pljevljima”, kazao je Vraneš novinarima prije izbora.

On je kazao da ne zna ko će biti izabran.

“Dovoljno je da uzmete spisak kandidata koji su se prijavili. To su sve ljudi koji su dojuče bili u DPS-u i dobar dio njih i za kriminalne radnje bio ranije optuživan. I mi jednostavno tim ljudima ne vjerujemo”, kazao je Vraneš.

Na pitanje novinara da li on zloupotrebljava funkciju predsjednika opštine kako bi partijski uticao na izbor direktora Vraneš je kazao da to nije njegovo partijsko izjašnjavanje i dodao da će gdje god građani izađu, pogotovo u velikom broju, izaći i on i kao prvi čovjek opštine stati ispred građana.

“Ne zloupotrebljavam funkciju predsjednika. Ja sam predsjednik svih građana i što je mnogo bitno, ovdje nijesu građani samo jedne političke partije. Ovdje nijesu građani jedne nacionalnosti. Ovde, apsolutno, ja sve ove ljude poznajem, koliko ih ima, svakog poznajem. Imamo ljude i raznih vjera, i nacionalnosti, i političkih opredjeljenja. Ovdje je pitanje Pljevalja, a ne pitanje jednog čovjeka”, kazao je Vraneš.

Kako su naveli u jučerašnjem saopštenju, podršku za tu funkciju ima doskorašnji direktor Milan Lekić i “neće dozvoliti zvaničnoj Podgorici da potčini pljevaljski narod”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *