Rovčanin: EPCG će nastojati da ne dođe do poskupljenja struje

Dodajte komentar

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) će nastojati da ne dođe do poskupljenja električne energije građanima, kazao je gostujući u Bojama jutra na Televiziji Vijesti direktor EPCG Nikola Rovčanin.

On je kazao da se cijene nisu povećavane ni u onim vremenima kada je bila energetska kriza i kada se struja uvozila.

“Ali u konačnom ćemo vidjeti opredjeljenje svih struktura koje učesatvuju na računu i doći će se do određene formule”, rekao je Rovčanin.

On je kazao i da Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) “najveća žrtva energetske krize imajući u vidu da mora da nabavlja gubitne elekrtične energije po jednoj cijeni, a da se plaća do dvostruko, trostruko nižoj cijeni”.

“Crna Gora je definitvno jedina država koja je energetsku krizu preživjela bez rasta računa za građane, bez intervencija države i sa stabilnim energetskim kompanijama koje su poslovale sa profitom”, rekao je Rovčanin.

On je kazao i da Crna Gora u ovom trenutku izvozi struju.

“Mi smo za ovih 10 mjeseci izvezli oko 142 miliona, uvezli smo jedan dio. Uglavnom profit od izvoza/uvoza je trenutno 82 miliona eura. Prvih devet mjeseci smo završili sa profitom od 62 miliona eura. Ulazimo u posljednji kvartal koji treba da bude povoljan hidrološki…”, rekao je Rovčanin.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *