Privredna komora posjeti kompaniji Osmi red – D: Najbolje za crnogorsko zdravstvo

Dodajte komentar

Predsjednica Privredne komore Crne Gore dr Nina Drakić posjetila je kompaniju Osmi red – D, laureata Nagrade ove asocijacije za uspješno poslovanje koja se dodjeljuje firmama gdje žene imaju udio u vlasništvu ili ulogu u menadžmentu.

Bila je to prilika da delegacija Privredne komore, u kojoj su bili i potpredsjednik Nikola Vujović i direktorica Sektora udruženja Slavica Pavlović, razgovara sa vlasnicom/direktoricom kompanije Angelinom Vuković o poslovanju kompanije i izazovima s kojima se susreće u svakodnevnom radu.

Osmi red – D je renomirano privredno društvo u čijem su fokusu, već tri decenije, medicinska oprema, farmaceutski proizvodi, kozmetika i dodaci ishrani, a mnogo polaže na društveno odgovorno poslovanje, odnosno doprinosi zajednici i unapređenju zdravstvenog sistema. Ima 38 stalno zaposlenih radnika.

– U ovoj firmi su svi zaposleni velika porodica i zato imamo uspjeha u poslu koji ne mjerimo novcem već, prije svega, ličnim zadovoljstvom, te uživanjem u druženju i novoj tehnologiji koju donosimo Crnoj Gori. Osmi red-D je rijetka firma koja je od starta zastupnik inostranih kompanija, a ne posrednik ili distributer. Na malenom tržištu, kada je u pitanju medicina, pravimo najbolje rezultate u regionu. Jer, mi ne dozvoljavamo da kod nas dođe stara tehnologija koju izbacuju iz Evrope. Ne hvalimo se donacijama i ne volimo da se ističu, ali smo ponosni na najmodernije uređene zdravstvene ustanove koje su njihov rezultat – rekla je Vuković.

Ona je afirmativno govorila o Privrednoj komori, uz naglasak da je aktuelno rukovodstvo krovne asocijacije podiglo saradnju sa privredom na “viši nivo”, te da kroz javne nastupe predsjednica Drakić precizno govori o potrebama privrednika i doprinosi razvoju poslovnog ambijenta.

– Nastavite tako i dalje, jer je privrednicima jako bitno da imaju vrata na koja mogu pokucati. Vašu nagradu izuzetno cijenim i drago mi je da smo je dobili, jer smatramo da bi to trebalo da bude najveće priznanje u našoj državi – rekla je vlasnica Osmog reda – D.

Predsjednica Drakić je zahvalila na riječima podrške, ističući svoje stalno nastojanje da unaprijedi rad Privredne komore i njene aktivnosti sinhronizuje s donosiocima odluka u cilju bržeg društvenog napretka. Smatra da glas privrede treba snažnije uvažiti, te da njene potrebe moraju biti prioritet, pošto je ona pokretač ekonomije.

Drakić je predstavila ukratko aktivnosti krovne asocijacije crnogorske privrede, njen doprinos unapređenju regulatornog okvira, internacionalizaciji i promociji poslovanja kompanija, realizaciji međunarodnih projekata, kao i sistema obrazovanja te afirmaciji cjeloživotnog učenja.

Sagovornici su tokom razgovora, između ostalog, istakli potrebu donošenja prostorno planskih dokumenata što bi privredi omogućilo nesmetano poslovanje. Bilo je riječi i o neophodnosti da se iskoriste potencijali kojima je Crna Gora bogata, na primjer za preradu ljekobilja, što može biti snažna izvozno-orijentisana djelatnost ako se otklone određena fiskalna opterećenja.

– Žao mi je što smo kao ekonomija zanemarili sektore u kojima imamo potencijala, kao što je ljekobilje. Već nekoliko godina tražimo da se taksa koja opterećuje poslovanje u tom sektoru ukine i to ćemo i dalje nastojati – rekla je Drakić.

Sastanak je okončan obilaskom prostorija kompanije Osmi red – D i upoznavanjem s kolektivom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *