Podgorica dobija još jedan pješački most, povezivaće Staru varoš sa desnom obalom Morače

Dodajte komentar

U Podgorici će u narednom periodu biti organizovan sajam investicija na kojem će turski privrednici biti u prilici da se detaljnije upoznaju sa brojnim investicionim potencijalima cijele Crne Gore, dogovoreno je na sastanku predsjednice Skupštine Glavnog grada Jelene Brovinić Bojović sa ambasadorom Republike Turske Barišom Kalkavanom.

Tokom susreta je konstatovano da je saradnja dvije države na izuzetno visokom nivou te da činjenica da su glavni gradovi – Podgorica i Ankara – gradovi pobratimi daje odličnu osnovu za dalji razvoj i unapređivanje odnosa u svim sferama, saopšteno je iz Skupštine Glavnog grada.

Sagovornici su razgovarali o mogućnostima realizacije više konkretnih projekata, a između ostalog, dogovoreno je da se u saradnji sa Turskom organizacijom za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) preduzmu koraci kako bi se što prije počelo sa izgradnjom pješačkog mosta koji će povezivati Staru varoš sa desnom obalom Morače, a koji će biti kofinansiran od strane Turske.

“Izgradnja mosta je odličan projekat i vjerujem da će biti sjajan simbol prijateljstva i saradnje dvije države”, poručila je predsjednica Skupštine.

Ona i ambasador su se saglasili da crnogorska dijaspora u Turskoj u značajnoj mjeri podstiče uzajamnu saradnju, uz ocjenu da je veoma privržena zemlji porijekla.

Predsjednica je sa ambasadorom podijelila i dragocjeno iskustvo učestvovanja na Marmara urban forumu (MARUF23) – „Klimatske akcije na Zapadnom Balkanu i Turskoj”, koji je održan prošle nedjelje u Istanbul.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *