Citigroup će prodati svoj maloprodajni posao u Kini HSBC-u

Dodajte komentar

Američka banka Citigroup prodat će svoj segment poslovanja sa stanovništvom u Kini bankarskom divu HSBC sa sjedištem u Velikoj Britaniji, objavila je danas ta američka banka. Dogovor će se zaključiti u prvoj polovini 2024. i uključivat će prenos oko 3,6 milijardi dolara imovine pod upravljanjem i bankovnih depozita na HSBC.

Citigroup je otkrio planove za značajno smanjenje svog globalnog segmenta maloprodajnog bankarstva u 2021. jer se fokusira na upravljanje imovinom, izvještava francuska novinska agencija AFP.

“Preduzimamo značajne korake naprijed u izlasku iz maloprodajnog bankarstva u Kini i nastavljamo napredovati s našim odustajanjima kao dijelom naše strategije za pojednostavljenje Citija”, izjavila je Titi Cole iz Citigroupa u izjavi.

Prema planu za 2021., Citigroup sa sjedištem u SAD-u napustiće maloprodajno bankarstvo na 14 tržišta, uključujući Aziju, Evropu i Bliski istok. Od tada je Citigroup već zatvorio svoje poslovanje s građanima na osam tržišta, uključujući Australiju, Indiju, Maleziju, Tajland i Vijetnam, saopštila je banka.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *