Tamaš Kamaraši reizabran za predsjednika Savjeta stranih investitora Crne Gore

Dodajte komentar

Na generalnoj skupštini Savjeta stranih investitora, održanoj prošlog petka u Porto Montenegru, donesene su značajne odluke koje će oblikovati djelovanje ove organizacije u budućnosti.

Jedna od ključnih odluka je produženje mandata aktuelnog predsjednika Savjeta stranih investitora. Tamaš Kamaraši, predsjednik Upravnog odbora CKB-a, nalaziće se na čelu Savjeta stranih investitora i naredne dvije godine.

Takođe, izglasan je dvogodišnji mandat trenutnim članovima Odbora direktora: Branku Mitroviću, izvršnom direktoru kompanije One, Vasilisu Panagopoulousu, izvršnom direktoru kompanije Jugopetrol i Dejvidu Margasonu, generalnom direktoru Porto Montenegra. Za novog člana Odbora direktora izabran je Remon Zakaria, šef kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Crnoj Gori.

Predstavnici kompanija članica izglasali su i trogodišnji mandat trenutnoj izvršnoj direktorici Savjeta stranih investitora, Arijani Nikolić Vučinić. Takođe, na generalnoj skupštini usvojen je novi statut.

Ovom prilikom je predstavljena strategija Savjeta stranih investitora, koju je uradila prestižna američka konsultantska kuća, Boston Consulting Group (BSG). Strategija se odnosi na period od 2024. do 2026. godine i za cilj ima jačanje položaja Savjeta stranih investitora Crne Gore koji okuplja kompanije koje čine 30% crnogorskog BDP-a.

“Kao predstavnici najvećih stranih kompanija, stvaramo nova radna mjesta, donosimo iskustvo, atraktivna rješenja i prakse. Strategija označava pravac našeg djelovanja u narednom periodu, postavlja ambiciozne ciljeve i pomaže nam da pomenute potencijale efikasnije stavimo u službu razvoja crnogorske ekonomije i kreiranja održivih poslovnih rješenja”, istakao je Tamaš Kamaraši, prilikom predstavljanja strategije.

On je iskoristio priliku da se zahvali osnivačima i članovima Savjeta stranih investitora, ističući da su njihovi rezultati i doprinos osnov daljeg jačanja i napretka organizacije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *