Dok isplata penzija dođe na red, povećanje će devalvirati

Dodajte komentar

Penzioneri i stariji ljudi svakog dana suočavaju se sa sve većim problemima, mišljenja je sekretar Saveza penzionera Crne Gore Brano Milošević. Septembarske penzije uvećane su za pet odsto, ali dok dođe na red njihova isplata, krajem oktobra, to povećanje će, kako ističe Milošević za Radio Crne Gore, devalvirati.

Da bi položaj starijih osoba mogao biti bolji, saglasni su i stariji sugrađani koji su za Radio ukazali na to šta bi trebalo promijeniti.

U prethodnom periodu organizovani su i protesti penzionera. Milošević je kazao da za sada neće pozivati na iste, ali da dalji koraci zavise od djelovanja nove Vlade.

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, Institut za javno zdravlje saopštio je da je stanovništvo Crne Gore staro i da je trend starenja prisutan. To, kako su naveli, proizilazi iz činjenice da u strukturi stanovništva osobe starije od 65 godina učestvuju sa 13,5 odsto.

A iz kojih razloga se starije osobe često odlučuju za boravak u Domu, objasnila je za naš radio direktorica Doma starih u Podgorici, Jelena Šofranac. U toj ustanovi trenutno boravi 189 korisnika.

Šofranac je poručila da jednak tretman ne postoji prema svim generacijama. Ona je zaključila da ukoliko želimo da stvorimo bolji ambijent za život starijim generacijama, svaki pojedinac mora biti uključen i djelovati.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *