Flutter preuzeo MaxBet za 141 milion eura

Dodajte komentar

Najveća svjetska internet kladionica Flutter preuzela je MaxBet, jednu od vodećih kompanija za klađenje i igre na sreću u Srbiji.

Flutter je kupio početnih 51% udjela u srbijanskom sportskom kladioničaru MaxBet za 141 milion eura (148,95 milion dolara). To je dio plana kompanije za širenje na Balkanu.

Ova sinergija doprinijeće novim uspjesima i revolucionarni razvoj kompanije, naveli su iz MaxBeta.

Flutter, najveća svjetska internet kladionica, istakla je da je srpsko kladioničarsko tržište vrijedno 700 miliona eura atraktivno zbog relativno niske online penetracije od oko 35 posto i očekivanog godišnjeg online rasta do 2025. od približno 15 posto.

MaxBet, koji je u godini do juna ostvario pro forma potpuno regulisane prihode od 145 miliona eura, od čega 44% online, takođe je prisutan u Bosni, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.

“Vjerujemo da je MaxBet izvrsna prilika za ponavljanje uspjeha koji smo postigli na tržištima kao što su Gruzija, Indija i Italija”, rekao je izvršni direktor Fluttera Peter Jackson u izjavi, navodeći slične akvizicije na tim tržištima.

Flutter, koji generiše 78% svojih prihoda iz svojih glavnih odjela u SAD-u, Australiji, Velikoj Britaniji i Irskoj, posluje u više od 100 zemalja širom svijeta.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *