Aerodromi: Cijena takse samo jedan od faktora koji utiče na odluke niskobudžetnih aviokompanija

Dodajte komentar

Aerodromi Crne Gore su od 1. januara do 23. septembra opslužili preko dva miliona putnika. U ukupnom broju, na Aerodromu Podgorica je opsluženo 1.286.364 putnika, dok je na Aerodromu Tivat opsluženo 730.722 putnika. To je 34 odsto više u odnosu na 2022. godinu, odnosno na oko 92 odsto rezultata iz 2019. godine, saopšteno je iz državnog preduzeća našem portalu.

Iz kompanije su kazali da treba posebno izdvojiti uspjeh Aerodroma Podgorica gdje je opsluženo 35 odsto više putnika nego 2022. godine, odnosno 28 odsto više nego 2019. godine.

“Sa druge strane, Aerodrom Tivat je 32 odsto bolji u odnosu na prošlu godinu, odnosno na 61 odsto rezultata iz 2019. godine”, kazali su iz Aerodroma.

Na pitanje da li se uvećanje aerodromske takse odrazilo na saradnju sa avio prevoznicima, a posebno sa niskobudžetnim, te da li je došlo do smanjenja ili otkazivanja broja letova, iz kompanije su ponovili da je  aviosaobraćaj u Crnoj Gori u porastu u odnosu na 2022. godinu, a na Aerodromu Podgorica i u odnosu na 2019. godinu.

“Cijene bezbjednosne takse su samo jedan od faktora koji utiče na odluke ove vrste niskobudžetnih aviokompanija, i prilikom analiza i komentara takvih odluka ne treba zanemariti ulogu ostalih uslova (potencijal tržišta, raspoloživost kapaciteta aviokompanija) koji utiču na obim saobraćaja”, kazali su iz kompanije.

Kako su dodali, prethodni cjenovnik aerodromskih usluga bio je na snazi od 2014. godine. Krajem 2022. godine, nakon skoro devet godina, Aerodromi Crne Gore usvojili su novi cjenovnik pri čemu je, kako navode, očuvana ukupna cjenovna konkurentnost,

To Montenegro redovno izmiruje obaveze

“To Montenegro je jedan od naših najznačnijih partnera i obaveze izmiruje na obostrano zadovoljstvo. Saradnja je, u dosadašnjem periodu na dobrom nivou. Svaki dobar poslovni rezultat kompanije To Montenegro je dobra vijest i za Aerodrome Crne Gore”, saopšteno je iz kompanije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *