Bankar podcast: Gost Slobodan Mikavica, vlasnik kompanije „Elko tim“

Dodajte komentar

U proteklih nekoliko godina crnogorska privreda suočavala se sa brojnim izazovima. Godine krize su iza nas, a oporavak domaće ekonomije zabilježen je još prošle godine, kazao je u podcastu Bankar vlasnik kompanije „Elko tim“ i predsjednik Unije poslodavaca Slobodan Mikavica.

„Kompanije su ostvarile jedan dobar ekonomski rezultat u prošloj godini, a mislim da će ova biti još bolja. Brinu nas biznis barijere koje muče privredu, a koje utiču na cijenu proizvoda“, kazao je Mikavica.

Kaže da povećanje cijene goriva često bude izgovor za rast cijena određenih proizvoda.

„Ja razumijem da se poveća cijena autobuske karte ali da taj trošak procentualno u poslovanju trgovačke kompanije bude tako veliki da bi se odmah povećale cijene mislim da nije u redu“, poručuje Mikavica.

Mišljenja je da je turizam u Crnoj Gori na visokom nivou ali da ga ne prati razvoj infrastrukture.

„Osim avio povezanosti sva druga infrasstruktura pokazuje slabosti tako da teško možemo dobiti visokoplatežnu klijentelu. O svim ovim problemima mi ćemo razgovarati sa budućom Vladom“, kaže Mikavica.

Na pitanje da li u Crnoj Gori trenutno postoji socijalni dijalog uprkos političkoj i ekonomskoj krizi Mikavica kaže da on postoji te da je najbolji pokazatelj dogovoreni Opšti kolektivni ugovor.

Bankar.me

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *