Uz finansijsku podršku IRF-a “Fizio centar Endorfin” potvrdio uspješnost poslovanja

Dodajte komentar

Mladi tim uvijek nasmijanih, ljubaznih fizioterapeuta predvođenih specijalistom fizioterapije Milićem Raičkovićem svoje pacijente dočekuje u “Fizio centru Endorfin”, privatnoj zdravstvenoj ustanovi koja im pomaže u rehabilitaciji, izlječenju i prevenciji, oslobađajući ih bola, čineći da im svaki naredni dan bude ljepši i srećniji.

Raičković, osnivač i izvršni direktor “Fizio Centra Endorfin”, usavršavao se u Evropskim centrima i specijalizirao u radu manuelnim tehnikama od kojih su na vrhu ljestvice: spinalna manipulacija, manipulacija perifernih zglobova, “dry needling” (suva punkcija), elektroakupunktura, Mulligan mobilizacija, visceralna osteopatija, PNF, mezoterapeutski pristup bolu, kao i dijagnostička procedura ultrazvukom, sonografsko praćenje i evaluacija koštano-zglobnog sistema. Svoje višegodišnje iskustvo od preko deset godina u oblasti fizioterapije, Raičković je krunisao otvaranjem klinike koja se nalazi ulici Đoka Miraševica 88 u Podgorici.

“Fizio centar Endorfin” posjeduje najsavremeniju opremu za rehabilitaciju, kao što su uređaji poput tecar, shockwave, spinalna dekompresije, elektroterapija, laser, terapijski ultrazvuk, magnet visoke frekvencije, dijagnostički ultrazvuk, kao i sala za vježbanje uz rekvizite za rehabilitaciju svih sportskih povreda. Centar čine specijalisti iz oblasti fizioterapije, fizijatrije, ortopedije, radiologije. Samim tim u centru se radi spinalna, sportska, ortopedska i  neurološka rehabilitacija”, kazao je Raičković.

“Naš koncept je da tijelo posmatramo kao cjelinu, samim tim, otklanjamo uzrok problema, a ne  samo njegove simptome”, objašnjava osnivač klinike.

On je istakao da se uspjeh gradi uz mnogo odricanja, stalnim edukacijama i praćenjem novih trendova i tehnika, kao i ogromnom ljubavlju prema svojoj profesiji i pristupom da se svakom pacijentu posveti jednaka pažnja i stručna njega sa krajnjim ciljem da se otkloni postojeći problem, odnosno da pacijent bude izliječen. Za sve to, objašanjava Raičković, jako važno je vjerovati u sebe.

“Izlječenje pacijetna je motiv koji nas pokreće da izdržimo i kad je teško, rađa novu enegriju koja je potrebna da odgovorimo izazovima u svakodnevim prilikama i podstiče da idemo naprijed i stičemo nova iskustva”, kazao je Raičković.

Otvaranje fizikalnog centra “Endorfin” prije par godina finansijski je podržao Investiciono-razvojni fond, kreditnom linijom za mlade u biznisu,  sa veoma povoljnim kreditnim uslovima. Realizacijom ovog projekta zaposleno je devet specijalsta fizioterapije, koji kako ističu, uvijek zadovoljni dolaze i odlaze sa posla.

“Zadovoljan sam saradnjom sa Investiciono-razvojnim fondom i svakako bih preporučio svim mladim ljudima koji započinju svoj biznis da im se obrate, jer kao kreditna institucija nude niz povoljnosti u pogledu kamatnih stopa, koje su fiksne i niže od bankarskih, kao i duže rokove otplate kredita i grejs perioda, što je za početnike u biznisu jako važno”, kazao je Raičković.

Tim klinike “Endorfin” čine specijalisti fizioterapije, koji, kako on ističe, imaju veliko znanje, pohađaju stalne obuke i konstantno se usavršavaju.  Da se velikim trudom i radom postižu sjajni rezultati potvrđuje i njihova baza od blizu 7.000 zadovoljnih pacijenata koji  imaju sve riječi pohvale za ovaj tim i njihovu stručnost i strpljenje u radu.

Uspjeh u radu “Fizio centra Endorfin”, ponovo je prepoznao i Investiciono-razvojni fond, koji je ovoj zdravstevenoj ustanovi odobrio drugi kreditni aranžman za otvaranje nove klinike.

“Ovu godinu smo započeli veoma ambiciozno, otvaranjem druge klinike, takođe uz kreditnu podršku IRF-a. Sa ponosom  želim da predstavim Endorfin Medical Center koji se nalazi  u naselju City kej u Zagoriču. Ovaj projekat podrazumijeva isti koncept kao u prvoj klinici, uz još dva noviteta koja su pacijentima u Crnoj Gori prvi put na raspolaganju.  U pitanju je centar za skoliozu, gdje po prvi put u ovom dijelu Evrope primjenjujemo metodu za ispravljanje skolioze robotskim putem. Drugi segment obuhvata neurorobotsku rehabilitaciju. Želim da istaknem da sam jako zadovoljan što napokon u Crnoj Gori imamo ovaj metod liječenja,koji pacijetima pomaže u bržem i kvalitetnijem liječenju.“  – istakao je Raičković.

Rezultatima koje donosi novi Ortofed uređaj oduševljeni su i zaposleni u Endorfinu.

“Ortofed je sjajan uređaj, koji se sastoji od pusher-a, koji je podešen putem kompjuterskog programa i može da odredi jačinu kojom će se pritisnuti kičmeni stub, kao i fiksatora koji sa strane fiksiraju kičmeni stub. Imamo i pojas koji obavija tijelo osobe koja je u Ortofedu i u toj poziciji vrši maksimalnu korekciju” – ispričao je schroth i fizioterapeut, Srđan Mijović.

Velika inovacija kojom Endorfin Medical Center može da se pohvali jeste i Egzoskeleton, kao značajan segment neurorobotske rehabilitacije.

“Prednost ove vrste rehabilitacije je u tome što taj hod sa robotom stimuliše sinapse u mozgu i na taj način se poboljašvaju hod, motorno učenje i sami balans pacijenta dok hoda. Ono što ovoj terapiji daje prednost u odnosu na klasičnu kineziterapiju jeste što djeluje četiri do pet puta brže, a samim tim skraćuje vrijeme koje je potrebno za oporavak.” objašnjava specijalista fizioterapije, Janko Stojović.

Milić Raičković je ovom prilikom najavio otvaranje treće klinike na primorju, koja će poslovati u sklopu Hipokrat poliklinike u Radanovićima.

“Do ove ideje je došlo saznanjem da na našem primorju ne postoji privatna zdravstvena ustanova koja se bavi fizikalnom terapijom, tako da sam odlučio da pacijentima koji dolaze iz ovog dijela Crne Gore olakšam liječenje, otvaranjem centra na primorju, jer svakodnevno imamo pacijente iz ovog regiona koji nam dolaze na terapije u Podgoricu. Otvaranje novog fizio centra planirano je narednog mjeseca, tako da će usluge Endorfina u Radanovićima, u Kotoru, biti na raspolaganju pacijentima u renomiranoj poliklinici Hipokrat, koja takođe ulaže u kvalitet liječenja koje pruža”, najavio je Raičković.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *