Slovenačke banke različito prilagođavaju cijene svojih usluga

Dodajte komentar
Financial concept with closed purse on banknote background flat lay.

Banke usklađuju cijene naknada za usluge za građane i firme s tržišnim uslovima. Neke cijene nisu se mijenjale ove godine i, prema prognozama, neće se mijenjati. Neke banke su ih povećale u prvoj polovini godine, neke će ih tek slijediti.

U NLB banci su cijene svojih paketa posljednji put korigovaku u novembru 2020. Zasad ne planiraju da podiž cijene, rekli su. Kako dodaju, “prate stanje na tržištu i odluke bankarskog regulatora te u skladu s time prilagođavaju svoju cjenovnu politiku”.

Nova KBM i SKB banka, koje pripadaju OTP grupi, od novembra planiraju poskupljenja za fizičke i pravne osobe. Banka SKB je podsjetila da je cijena za potrošače posljednji put promijenjena početkom ove godine, a za pravne osobe početkom aprila.

“Ponudu i uslove poslovanja s bankom prilagođavamo tržišnim uslovima i u skladu s poslovnom politikom banke”, dodaju.

U BKS banci troškovi za fizička lica zadnji put su povećani u februaru ove, a za pravne osobe u julu ove godine. Za fizičke osobe banka će od 1. oktobra ponovno mijenjati troškove, koji će uglavnom predstavljati usklađivanje s inflacijom, dok za pravne osobe trenutno nemaju namjeru mijenjati troškove, kažu u banci.

Banka Intesa Sanpaolo posljednji je put promijenila cijene svojih usluga za stanovništvo početkom jula, dok je cjenovnik za pravne osobe promijenjen početkom aprila. Ne planiramo nikakve nove promjene u cjenovniku”, napisali su iz banke.

U UniCredit banci Slovenija 1. februara promijenjen je cjenovnik usluga za firme, za domaćinstva i fizičke osobe 6. marta. Promjene cjenovnika zasad se ne predviđaju, naveli su.

U Addiko banci cijene usluga za poslovanje s fizičkim osobama zadnji put su mijenjane u decembru 2022, a za firme u novembru 2022.

“Ove godine nije bilo promjena cijena ni za jedne ni za druge, a ne planiramo ih do do kraja godine”, rekli su.

U Deželnoj banci Slovenija (DBS) posljednje veće poskupljenje za fizičke osobe sprovedeno je 1. februara 2021, a jedna od stavki snižena je u septembru ove godine.

“Ne planiramo nikakve promjene u skoroj budućnosti. Takođe, ne planiramo da mijenjamo cijene za pravna lica”, poručuju iz DBS-a.

SEEbiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *