Slučaj Domen.me: Privredni sud usvojio prigovor države i predmet vratio na ponovno odlučivanje

Dodajte komentar

Vijeće Privrednog suda usvojilo je prigovor Crne Gore i ukinulo rješenje kojim je određena privremena mjera, a kojom se zabranjuje spovođenje Javnog poziva za izbor Agenta registracije domena u okviru nacionalnog internet domena Crne Gore, saopštio je portparol tog suda Vladimir Bulatović.

Kako se navodi, predmet je vraćen na ponovno odlučivanje.

– Naime, odlučujući o prigovoru protivnika predlagača obezbjeđenja, Crne Gore, Vijeće nalazi da je prvostepeni sud u svojoj odluci naveo da je predlagač obezbjeđenja učinio vjerovatnim postojanje potraživanja, odnosno da je Ugovor o agentu registracije domena „.me“ godine produžen, ne dajući dovoljno jasne razloge na kojima temelji takav svoj zaključak. Dakle, Vijeće smatra da prvostepeni sud prilikom ocjene ispunjenosti uslova za određivanje privremene mjere nije dao dovoljne i jasne razloge o odlučnim činjenicama za donošenje pobijane odluke, iz kojih razloga je istu ukinulo i naložilo prvostepenom sudu da u ponovnom postupku otkloni ukazane nedostatke, nakon čega će biti u mogućnosti da donese pravilnu i zakonitu odluku – stoji u saopštenju Privrednog suda.

Podsjećamo, Privredni sud donio je u julu odluku kojom se Crnoj Gori i Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma (MERT) zabranjuje spovođenje Javnog poziva za izbor Agenta registracije domena u okviru nacionalnog internet domena Crne Gore.

Prethodno, kompanija doMEn je, početkom jula, predala Privrednom sudu Crne Gore predlog za određivanje privremene mjere zabranom sprovođenja izbora novog agenta registracije za domen .me, dok se ne riješi spor o važenju i primjeni Ugovora o agentu registracije koji je na snazi.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *