Musk priznao da društvena mreža X “može da propadne”

Dodajte komentar

Elon Musk, vlasnik aplikacije X ranije poznate kao Twitter, rekao je da bi ta društvena mreža „mogla da propadne“, nakon što je greška u programu prouzrokovala brisanje slika objavljenih prije decembra 2014.

“Tužna istina je da trenutno ne postoje velike ‘društvene mreže’. Možda ćemo propasti, kao što su mnogi predviđali, ali daćemo sve od sebe”, napisao je Mask na platformi X (Twitter).

Tokom vikenda, greška na platformi izazvala je uklanjanje slika i linkova na postove napravljene prije decembra 2014.

Nekoliko korisnika je primjetilo grešku, a među onima koji su na to ukazivali je i tehnolog Tom Kouts, koji je problem nazvao „epskim vandalizmom od strane Maska“, prenosi Gardijan.

Čuveni selfi Elen Dedženeris sa ceremonije dodjele Oskara 2014. takođe je uklonjen, ali je kasnije obnovljen.

Fotografija je postala najdijeljenija fotografija platforme ikada, sa više od dva miliona dijeljenja na platformi.

Viralni tvit bivšeg američkog predsednika Baraka Obame nakon njegove pobede na izborima 2012. ostao je nepromenjen.

Neki korisnici su spekulisali da je greška uzrokovana nastojanjem da se uštede troškovi skladištenja podataka, dok su drugi to pripisali promjenama napravljenim na platformi 2016. godine kada je dodato „poboljšano obogaćivanje URL-ova“, dizajnirano da prikaže preglede povezanih veb lokacija izvan ograničenja kompanije od 140 znakova.

Do kvara je došlo nakon prošlonedjeljnih izvještaja koji sugerišu da je pristup sa X usporen drugim društvenim mrežama, uključujući Meta platforme Fejsbuk, Treds i Instagram.

Kašnjenje od pet sekundi pojavilo se i na linkovima ka nekim novinskim sajtovima kao što su Njujork tajms i Rojters.

Ranije ove godine, korisnici su primjetili da više ne mogu da objavljuju ili šalju poruke jedni drugima, a dobili su i obavještenje o „prekoračenju dnevnog limita za slanje tvitova“.

Direktne poruke takođe nisu radile, zbog čega je kompanija uputila izvinjenje. Prethodne greške su dovele i do toga da korisnici nisu mogli da se prijave ili pogledaju sopstvene postove.

Kako podsjeća britanski list, Twitter je ukinuo hiljade radnih mjesta od Maskovog preuzimanja te platforme.

Uprkos agresivnim naporima izvršnog direktora Tesle da smanji troškove platforme, on je prošlog mjeseca prijavio pad prihoda od oglašavanja od 50 odsto, kao i veliko zaduženje i godišnje isplate kamata u iznosu 1,5 milijardi dolara kao rezultat duga koji je prihvatio u okviru sporazuma o preuzimanju Twittera.

Prema Vol strit džornalu, Twitter se takođe suočava sa tužbama za više od 14 miliona dolara zbog neplaćenih računa, otkako je Musk postao vlasnik te platforme.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *