Microsoft nudi nove povlastice za preuzimanje Activision Blizzard-a

Dodajte komentar

Microsoft je podnio je novi dogovor za preuzimanje Activision Blizzarda, nudeći niz ustupaka nakon što su regulatori u Velikoj Britaniji odbili njihov prvobitni predlog.

Američki tehnološki gigant je prvi put predložio kupovinu Activisiona vrijedan 69 milijardi dolara u januaru 2022. godine, ali se od tada suočio sa regulatornim izazovima u SAD, Evropi i Velikoj Britaniji.

EU je na kraju odobrila Microsoftovu akviziciju Activision Blizzarda vrijednu 69 milijardi dolara

U utorak je britanska uprava za konkurenciju i tržišta potvrdila da je blokirala prvobitni dogovor. Međutim, navodi se da su se Microsoft i Activision složili sa novim, restrukturiranim sporazumom, koji će CMA sada istražiti sa rokom za odluku do 18. oktobra.

Tehnološki gigant iz Redmonda predviđa da bi pregled mogao biti završen prije ovog roka, rekao je predsjednik Microsofta Bred Smit u izjavi od utorka.

Prema restrukturiranom ugovoru, Microsoft neće sticati prava na oblak za postojeće Activision PC i konzolne igre, niti za nove igre koje Activision izdao tokom 15 godina, saopštio je CMA. Umjesto toga, ova prava će biti ustupljena francuskom izdavaču igara Ubisoft Entertainment prije Microsoftove akvizicije Activision-a, dodao je CMA.

Akcije Ubisofta su porasle za više od 4 odsto u ranoj evropskoj trgovini.

Blic

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *