Spalević: Izmijeniti uredbu o cijenama goriva

Dodajte komentar

Iz Udruženja naftnih kompanija ponovo apeluju na Vladu i resorno ministarstvo da izmijene uredbu o cijenama goriva i smanje akcize na nafne derivate. Traže dogovor sa državom, kao i ukidanje monopola na tržištu.

Povećanje cijena eurodizela za 10 centi na 1,54 evra i obje vrste benzina za po tri centa na 1,62 i 1,66 evra, je deveto poskupljenje goriva od početka godine.

Generalni sekretar Udruženja naftnih kompanije (UNK) Boris Spalević kazao je u jutarnjem programu “Dobro jutro Crna Goro” da ne možemo da kažemo da je smanjenje akciza gubitak za državu.

“Jeste u jednom dijelu, ali je gubitak i za narod, i za privredu, a povećana potrošnja goriva daje i povećanu dobit na PDV. Ovo Ministarstvo finansija i Ministarstvo kapitalnih investicija znaju, ali ćutanjem čine veliku štetu malom privatnom sektoru i građanstvu”, kazao je Spalević.

Međutim kod nas, kako kaže, pošto je država stavila da kažem šapu na privredu, i stavila šapu na kreiranje tih cijena ovom uredbom “tu šapu treba da skine i da upravo sa privrednicima obavi jako temeljnu analizu ove uredbe”, dodao je Spalević.

RTCG

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *