Kotor na čelu liste 30 najljepših mjesta na svijetu

Dodajte komentar
Foto: Opština Kotor

Magazin Time Out predstavio je listu 30 najljepših mjesta svijeta, koju predvodi Kotor.

Napominjući da odabir najljepših mjesta svijeta nije lak zadatak, navedeno je da je lokacije s liste najljepših birala mreža svjetskih putopisaca koji su iskusili ljepotu svakog mjesta koji se našao na popisu, prenosi portal RTCG.

Na prvom mjestu liste našao se Bokokotorski zaliv u Crnoj Gori gdje “Jadransko more u uskim prolazima strmih dinarskih Alpa formira Boku Kotorsku”.

– Ovdje, stisnut između vode i stijena, nalazi se trouglasti, srednjovjekovni Stari grad Kotor, sa svojom tvrđavom koja prkosi gravitaciji koja se cik-cak uzdiže uz strme litice iznad – naveo je saradnik Time Out magazine, Pol Stford.

U nastavku se dodaje da iako se iz grada moguće popeti stepenicama tvrđave, više voli da luta krivudavim pastirskim stazama na sjevernom krilu tvrđave.

– Ovdje, usred ruševina napuštenog sela bez puta, možete probati domaći ovčji sir i raženi hljeb u posljednjoj naseljenoj seoskoj kući, s pogledom na staklastu, opsidijansku vodu zaliva – dodaje u nastavku.

Na drugom mjestu liste našao se Island, a slijede Erg Chebbi u Maroku, Mont-Saint-Michel u Francuskoj, Velika džamija šeika Zayeda u Abu Dhabiju, kao i Ella na Šri Lanci.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *