Inspekcija rada: Milan Lekić nezakonito izabran za direktora Rudnika uglja

Dodajte komentar

Izvršni direktor Rudnika uglja Milan Lekić nije izabran na tu funkciju u skladu sa zakonom jer za to radno mjesto nije sproveden postupak javnog oglašavanja, objavile su Vijesti.

To se konstatuje u Rješenju inspektora rada Veljka Vlaovića donijetog 18. avgusta, 16 dana nakon što je obavio inspekcijski nadzor na osnovu inicijative Instituta Alternativa. Inicijativu inspekciji Alternativa je podnijela 11. jula.

Vlaović je naložio predsjedniku Odbora direktora Rudnika uglja Dušanu Janjuševiću da u roku od 20 dana od prijema rješenja otkloni nepravilnosti.

Rudnik ima pravo žalbe Ministarstvu rada i socijalnog staranja, ali žalba ne odlaže izvršenje rješenja.

Odbor direktora Rudnika uglja izabrao je Lekića za izvršnog direktora 12. aprila 2021. godine na period od četiri godine.

Inspektor je kao neosporno utvrdio da prilikom izbora Lekića za izvršnog direktora nije sproveden postupak javnog oglašavanja, što je kompanija u većinskom vlasništvu države bila obavezna da uradi.

Iz Rudnika Vijestima je nezvanično rečeno da će uskoro raspisati konkurs za izbor izvršnog direktora ali nije odgovoreno da li će Lekić na poziciji izvršnog direktora ostati do izbora novog ili mu prestaje mandat danom donošenja rješenja kojim je utvrđeno da je nezakonito izabran na tu dužnost.

 

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *