ESPN ulazi u sportsko klađenje

Dodajte komentar

ESPN i PENN Entertainment najavili su u utorak blokbaster ugovor kojim će ESPN upravljati brendiranim kladionicama i tako svjetski lider u sportu čini najveći prodor na tržište sportskih kockanja.

Kao dio ugovora, kompanije će ove jeseni lansirati brendiranu kladionicu ESPN BET u 16 država u kojima PENN trenutno upravlja mobilnim kladionicama. PENN će platiti ESPN-u 1,5 milijardi dolara u narednih 10 godina, dok će ESPN-u dati garancije za kupovinu 31,8 miliona dionica PENN-a u vrijednosti od 500 miliona dolara, koje će dobiti u istom periodu.

“Kada govorite o ESPN-om govorite o brendu za koji svi na svijetu znaju”, rekao je izvršni direktor PENN-a Jay Snowden . “To nije stari brend. Nije mlad brend. To je brend za sve. Postoji mnogo afiniteta prema tom brendu. I zato mislimo da će to biti izuzetno komplementarno onome što smo izgradili tokom poslednje tri godine.”

Dionice PENN Entertainmenta porasle su za otprilike 14% u srijedu ujutro nakon vijesti i objave o dobiti kompanije u drugom kvartalu. PENN je prijavio prihod u drugom kvartalu od 1,67 milijardi dolara, u skladu sa očekivanjima Wall Streeta, dok je njegova zarada po dionici od 0,48 dolara bila veća od procjena za 0,45 dolara. Očekuje se da će PENN saopštiti rezultate o zaradi danas .

U međuvremenu, ESPN-ova matična kompanija, Disney, trebala bi prijaviti zaradu “nakon zvona” u srijedu.

Kao dio najave, PENN je takođe rekao da je prodao Barstool Sports svom osnivaču, Daveu Portnoyu. PENN je prvobitno kupio 36% udjela u Barstoolu za 163 miliona dolara još 2019. A ranije ove godine, kompanija je kupila ostatak Barstoola za dodatnih 388 miliona dolara.

PENN je u utorak rekao da kompanija “takođe ima pravo na 50% bruto prihoda koji je primio David Portnoy u bilo kojoj naknadnoj prodaji ili drugom događaju monetizacije Barstoola.”

(Yahoo Finance)

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *