Sarajevska berza u gubitku 90.353 KM

Dodajte komentar

Sarajevska berza ostvarila je u prvih šest mjeseci gubitak od 90.353 KM, a u istom periodu prošle godine dobit od 153.069 KM, navedeno je u polugodišnjem izvještaju.

Sa ovog tržišta za hartije od vrijednosti rečeno je da se ovakav negativni rezultat, prije svega, odnosi na smanjeni obim trgovanja od početka godine.

“Želimo naglasiti da uprkos zabilježenom negativnom finansijskom rezultatu za prvih pola godine, Sarajevska berza ostaje u potpunosti finansijski stabilna i likvidna kompanija”, ističu iz Berze.

Iz ovog finansijskog tržišta naglašavaju da kontinuirano pružaju usluge svojim članovima – brokerskim kućama i investitorima, nezavisno o trenutnom prometu na tržištu.

Kako ističu, berza pruža platformu za povezivanje ponude i potražnje, te nema direktan kontakt sa investitorima već se sve odvija posredstvom članova berze, odnosno ovlaštenih učesnika na tržištu vrijednosnih papira-brokerskih kuća.

“Uprkos izazovima s kojima se suočavamo, naša predanost pružanju pouzdanih i transparentnih usluga ostaje nepromijenjena. Nastavićemo sarađivati s regulatorom i drugim učesnicima kako bismo obezbijedili integritet i sigurnost tržišta vrijednosnih papira”, navode iz Sarajevske berze.

Ukupni prihodi Sarajevske berze u prvom polugodištu iznosili su 296.429 KM i manji su za oko 53,17 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, kada su bili 632.872 KM.

Ukupni rashodi u prva dva kvartala iznosili su 386.782 KM i manji su za oko 19,39 odsto u odnosu na isti period lani, kada su iznosili 479.803 KM.

(Nezavisne)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *