Kotor bilježi rekordne rezultate

Dodajte komentar

Prema posljednjim podacima lokalne turističke organizacije, u Kotoru boravi 10.078 gostiju, kazala je agenciji Media Biro, predstavnica Turističke organizacije (TO) Kotora Emilija Radulović. Kako je dodala, najbrojniji su gosti iz Velike Britanije, Turske, Njemačke, Rusije i Srbije, a najveći broj njih boravi u privatnom smještaju.

“Kada govorimo o turistima koji borave u hotelskom smještaju, na današnji dan njih je 1.451, u hostelima boravi 358 turista dok je u kampovima 109. Period vikenda je jako interesantan za izletnike, a prema posljednjim podacima od početka godine Kotor je posjetilo 260.722 izletnika, odnosno 40 odsto više u odnosu na isti period prošle godine”, rekla je ona.

Kada je posrijedi program prijave boravišne takse, Emilija je istakla da je on veći za 22 odsto nego lani, odnosno 15 odsto više u odnosu na rekordnu 2019. što je, kako je dodala, pokazatelj da ove godine Kotor bilježi rekordne rezultate.

I ove godine, avgust je bogat kulturnim dešavanjima. Internacionalni ljetnji Karneval održaće se od 10 do 12 avgusta, kao i brojne druge manifestacije na koje se svi posjetioci Kotora navikli.

“Manifestacija koja promoviše zaleđe Risna ‘Svi na Crkvice’ odložena je zbog loših vremenskih uslova i navjerovatnije će se održati 13. avgusta”, kazala je Radulović.

Bokeljska noć, na radost svih turista i lokalnog stanovništva, održaće se 19. avgusta.

Luka Kotor očekuje rekordnu godinu u poslovanju.

U organizaciji KC “Nikola Đurković” Kotor, a u saradnji sa TO Kotora, a pod pokroviteljstvom Opštine Kotor tradicionalna manifestacija Bokeška noć održaće se 19. avgusta sa početkom u 21h.

“U noći kada Kotor sija punim sjajem, očekujemo u điru oko 100 plovila, dok će njih 50 ući u takmičarski dio kada će žiri izabrati najljepšu. Fond za nagrade je 3.000 eura, a nakon takmičarskog dijela posjetioci će biti u prilici da slušaju Tonija Cetinskog i uživaju u spektakularnom vatrometu”, poručila je v.d. direktorice KC “Nikola Đurković”, Radmila Beća Radulović.

I iz Luke Kotor izražavaju zadovoljstvo kada su u pitanju očekivanja od ljetnje turističke sezone. Kažu da, u finansijkom smislu, očekuju jednu od najuspješnijih godina u poslovanju, jer su kako je kazao Ljubo Radović, pomoćnik direktora za razvoj i marketing u Luke Kotor, nakon nekoliko godina u svoj portfolio povratili one djelatnosti koje im po zakonu pripadaju, kao što je upotreba lučke pilotaže.

“Kada je u pitanju prijem brodova, mi već godinama poslujemo na gronjem limitu, u brojkama, negdje oko 450 dolazaka i preko 500.000 putnika. Ove godine smo investirali 1.300.000 eura za proširenje kapaciteta u marinskom dijelu, kada je on proširen za nekih 300 odsto”, kazao je Ljubo Radović, pomoćnika direktora za razvoj i marketing u Luke Kotor.

Hotelijeri i turisti zadovoljni.

I prema mišljenju menadžerke hotela Hayatt Regency Kotor Bay Larise Jovanović u njihovom hotelu se odvija jedna odlična ljetnja turistička sezona.

“Bilježimo veliku posjećenost tokom jula mjeseca, i takav trend će se nastaviti i u avgustu. Najveći broj turista nam dolazi sa tržišta Zapadne Evrope, tu prednjači Velika Britanija, a posebno raduje porast gostiovanja turista iz SAD i sa Bliskog Istoka”, kazala je ona.

Kako je dodala, prema najavama koje imaju, hotel Hayatt očekuje i dobar period postsezone

Brojni turisti koji se mogu sresti na ulicama Kotora su zadovoljni ponudom grada i njegovim ljepotama. Uglavnom dolaze u grupama i zadržavaju se u prosjeku oko 7 dana.

Media Biro

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *