Prihod Applea pao na 81,8 milijardi dolara

Dodajte komentar

Kompanija Apple je objavila rezultat za kvartal od aprila do juna, iz kojeg proizilazi da je prihod ove kompanije međugodišnje pao za jedan odsto, odnosno na 81,8 milijardi dolara.

Za Apple pomenuto tromjesečje predstavlja treći kvartal fiskalne godine.

Umanjena (razvodnjena) zarada po akciji Applea je međugodišnje porasla za pet odsto, na 1,26 dolara po akciji, kako se navodi na sajtu ove kompanije.

“Srećni smo što možemo da obavijestimo javnost da smo u ovom kvartalu zabilježili rekordan prihod u sektoru usluga. Imamo preko milijardu pretplatnika, što je podstaklo ovaj rast”, saopštio je šef Applea, Tim Kuk.

On je istakao i dobru prodaju ajfona na tržištima u razvoju.

Kako navodi Ekonomist, globalni rezultati prodaje ajfona nisu tako sjajni, pošto je prihod od njihove prodaje godišnje pao za 2,4 odsto.

Ovaj segment je veoma važan za Apple – prihodi od prodaje ajfona predstavljaju skoro polovinu prihoda američkog tehnološkog giganta.

Uprkos tome, čist profit Applea je međugodišnje porastao za 2,3 odsto jer je broj pretplatnika na digitalne usluge kao što je ajklaud (iCloud) porastao za 150 miliona u posljednjih 12 mjeseci.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *