Drakić: Za ukupan razvoj privrede i ravnomjernu regionalnu razvijenost potrebna strategija sa fokusom na ključne sektore.

Dodajte komentar

Predsjednica PKCG dr Nina Drakić govoreći na zatvaranju 4. Bjelopoljskog biznis foruma izrazila je saglasnost sa panelistima da je za ukupan razvoj privrede i ravnomjernu regionalnu razvijenost potrebna strategija sa fokusom na ključne sektore.

– Neophodno je realizovati započete kapitalne projekte i pokrenuti nove kako bi se iskoristili potencijali koju su koncentrisani na Sjeveru. Moramo sinhronizovati ponudu banaka sa potrebama privrede. Treba napraviti protokole saradnje na lokalnom i nacionalnom nivou i potrebno je preko skupštinskih odbora pratiti realizaciju projekata, kako ne bi bili zaustavljeni zbog administrativnih prepreka. Samo uz jači glas svih nas – i privrednika i lokalnih vlasti možemo podstaći donosioce odluka da obezbjedimo bolji ekonomski razvoj zemlje – kazala je predsjednica.

Predsjednik Opštine Petar Smolović je konstatovao da je Forum ispunio očekivanja i zahvalio učesnicima. Među zaključcima koji će biti donijeti u komunikaciji organizatora skupa, smatra da su se posebno izdvojili da Sjever ima perspektivu, te je potrebno završiti autoput, kao i projekte koje je započela 41. vlada.

– Moramo da napravimo strategiju razvoja Sjevera koja bi se usvojila jednoglasno i bila zadatak svim vladama – rekao je Smolović.

Bjelopoljska povelja za doprinos Bjelopoljskom biznis forumu uručena je predsjedniku 41. Vlade Crne Gore Dušku Markoviću i uglednom privredniku i predsjedniku Savjeta za ekonomski razvoj Bjelog Polja Hasanu Ramoviću, koji je i jedan od osnivača BBF-a.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *