Bankar podcast: Gost Vlastimir Golubović, osnivač kompanije Veletex

Dodajte komentar

Crnogorska ekonomija bilježi oporavak smatra Vlastimir Golubović, osnivač kompanije “Veletex” i nekadašnji predsjednik Privredne komore Crne Gore.

On je gostujući u podcastu “Bankar” kazao da su posljedice korona krize po crnogorsku privredu bile ogromne podsjećajući da smo u predkriznom periodu imali godine ekspanzije kada je riječ o razvoju privrede u Crnoj Gori. Mišljenja je da nam je nužna diversifikacija ekonomije.

„Ne možemo se samo oslanjati na sektor turizma. To jeste noseća grana ali ne smije biti jedina. Mi imamo dobre šanse ali moramo bolje valorizovati naše energetske izvore“, kazao je Golubović.

On kaže da ima prostora za razvoj hidropotencijala ali i razvoj vjetro i solarne energije.

“Imamo termoeltektranu koja proizvodi 50 odsto ukupne proizvodnje struje u Crnoj Gori i dasnas žalim što se nije realizovao drugi blok Termoelektrane. Danas bi Crna Gora bila ekonomski stabilnija i imala bi najbolji proizvod za izvoz”, smatra Golubović.

Raduje ga, kaže Golubović, oporavak crnogorskog tržišta. Mišljenja je i da našu ekonomiju mogu razvijati samo značajne domaće i strane investicije.

“Strane direktne investicije su i dalje prisutne ali njihova struktura nije adekvatna. One se prije svega odnose na kupovinu nekretnina i mi nemamo danas neke značajne infrastrukturne projekte koji bi mogli da pokrenu naš razvoj, a bez toga nema stabilne ekonomije”, zaključio je Golubović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *