JPMorgan širi poslovanje internetske banke Chase na EU

Dodajte komentar

Američka banka JPMorgan proširiće poslovanje svoje internet banke Chase na Njemačku i druge zemlje Evropske unije, rekao je izvršni direktor Jamie Dimon za njemački list Handelsblatt.

Godine 2021. JPMorgan je prvi put iskoračio izvan matičnog američkog tržišta, nudeći građanima Britanije usluge isključivo na internetu. Iz banke su istovremeno signalizirali da im je cilj proširiti Chaseovo poslovanje i na druge zemlje.

“Uvijek smo znali da želimo da dovedemo Chase ne samo u Veliku Britaniju, već i u Njemačku i druge evropske zemlje”, rekao je Dimon za njemački poslovni list.

“Imamo ambiciozne planove”, naglasio je šef JPMorgana, dodavši da konkretan vremenski okvir još nije utvrđen.

Portparol banke potvrdio je izvjetaj Handelsblatta, ne želeći da komentariše tajming.

JPMorganova centrala u Evropskoj uniji nalazi se u njemačkom finansijskom centru Frankfurtu. Banka je u Njemačkoj izgradila istaknutu poziciju u segmentu savjetovanja, a planira da proširi poslovanje i privuče više srednjih firmi, koje čine ‘žilu kucavicu’ njemačke privrede.

Dimon je za Handelsblatt izjavio da je uvjeren u uspjeh.

“U Njemačkoj ‘Chase’ još nije toliko poznat, ali u svijetu je snažan brend. Takođe smo pouzdana banka, s jakim bilansom, i privatni klijenti to znaju”, rekao je Dimon za njemački list.

SEEbiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *