Kruzeri kompanije Royal Caribbean i dalje će uplovljavati u Luku Kotor

Dodajte komentar

Američka kompanija Royal Caribbean za sada neće preusmjeriti uplovljavanje kruzera u barsku luku i putnički brod najavljen za 24. jul će uploviti u Luku Kotor. To je za Primorski portal potvrdio Jovan Moric iz pomorske agencije Boka Adriatic DOO koja obavlja pomorsko – agencijske poslove za renomiranu američku pomorsku kompaniju “Royal Caribbean International”.

Kao ključni razlog zašto će kruzeri za sada nastaviti uplovljavanje u Boku, prema riječima Morica, je što brojni gosti na putničkim brodovima ove kompanije žele da vide Stari grad Kotor koji je u itinereru putovanja.

Gužve na drumovima dovode u upitnost realizaciju jednodnevnih izleta iz barske luke do Kotora, obilazak Starog grada i povratak u grad pod Rumijom u vrijeme koje je predviđeno za planirano isplovljavanje kruzera.

Nakon 15 godina uplovljavanja kruzera “Royal Caribbean International” u Luku Kotor krajem juna promjenili su maršutu, i njihov brod “Explorer Of Seas” uplovio je u luku Bar, prvi put od kada je na njihovim kružnim putovanjima Crna Gora.

“Američka kompanija je zadovoljna uslovima u luci Bar gdje je tokom boravka brod “Explorer Of Seas” bio vezan na gatu Port od Adria. Preliminarno, u kompaniji su mišljenja da bi rado zbog uslova u Port of Adri preusmjerili brodove u barslu luku, ali za sada ostaje Luka Kotor u itinereru putovanja, kazao je predstavnik Boka Adriatic DOO koja obavlja pomorsko”, agencijske poslove za “Royal Caribbean International”.

Primorski.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *