Siemens ulaže pola milijarde eura u visokotehnološki kampus u Bavarskoj

Dodajte komentar

Njemačko inženjersko odjeljenje Siemensa planira da uloži dodatnih 500 miliona eura u istraživačke i proizvodne pogone u bavarskom gradu Erlangenu.

Siemens planira da proširi postojeće proizvodne pogone u Erlangenu i pretvori te objekte u novi kampus za visoke tehnologije, izjavio je generalni direktor Siemensa Roland Busch. Buš je rekao da će ta investicija otvoriti nova radna mjesta, ali nije precizirao koliko.

Širom svijeta, Siemens je najavio ulaganja od oko dvije milijarde eura, od čega će otprilike polovina biti u Njemačkoj. Kompanija je, takođe, najavila ulaganja u SAD, Kinu, Singapur i Španiju. U Njemačkoj, Siemens je najavio investicije u Frankfurtu, bavarskom gradu Forhajmu i drugim mjestima oko Erlangena.

Portparol kompanije je rekao da Siemens i Siemens Healthineers zapošljavaju oko 20.000 ljudi u Erlangenu, najvećoj jedinic ove kompaniji u svijetu.

Busch je rekao da ne vidi da Siemens odbija trend velikih ulaganja u industrijska postrojenja u Njemačkoj, gdje su nedavno vođena javna debata o riziku od deindustrijalizacije.

Porast lokalnih cijena električne energije posebno je podstakao bojazan da bi njemačka industrija mogla da se suoči sa sve većim pritiskom strane konkurencije. Busch je, međutim, primijetio da Siemens nije naročito aktivan u energetskom sektoru.

Takođe je naveo da su drugi faktori, kao što su radna snaga, visokokvalitetna infrastruktura i ekosistem, važniji za Siemensove investicione odluke. On je istakao visoko cenjene univerzitete i istraživačke centre u ovoj oblasti, koji doprinose obrazovanju visoko kvalifikovanog kadra, čije znanje Siemens cijeni i želi da vrednuje.

SEEbiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *