Otvoren privremeni pomorski granični prelaz u Ulcinju

Dodajte komentar

U Ulcinju je danas otvoren granični prelaz za međunarodni pomorski saobraćaj čime dajemo punu podršku razvoju turističke privrede u ovom gradu, poručio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Adžić je to kazao povodom današnjeg otvaranja privremenog graničnog prelaza za pomorski međunarodni putnički saobraćaj na pristaništu u Ulcinju.

Ističući da je Ulcinj do sada bio jedina primorska opština na čijoj teritoriji nije postojao otvoren granični prelaz za pomorski međunarodni saobraćaj, ministar je kazao da je MUP u saradnji sa drugim nadležnim institucijama ovu inicijativu, koju je uputio predsjednik Opštine Ulcinj, realizovao u najkraćem mogućem roku.

On je kazao da ćemo na taj način, učiniti Ulcinj dostupnijom destinacijom i upotpuniti ljetnju turističku sezonu u Crnoj Gori i Republici Albaniji.

Ovaj granični prelaz biće otvoren u periodu od 12. jula do 30. septembra ove godine, u periodu od 9 do 20 sati za saobraćaj putnika.

“Takođe, omogućavamo da se međunarodni putnički brodovi mogu registrovati i u Ulcinju, kao nautičkoj graničnoj tački. Operator graničnog prelaza je Opština Ulcinj i sporazumno su regulisani međusobni odnosi sa Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, te stvoreni uslovi za rad službenicima Granične policije, Uprave prihoda i carina i Lučke kapetanije na ovom graničnom prelazu”, kazao je Adžić.

On je dodao da su Vlada Crne Gore i Ministarstvo unutrašnjih poslova posvećeni projektima i inicijativama koje imaju za cilj poboljšanje kako turističke privrede, tako i bolje povezanosti sa susjedima.

“Time unapređujemo i efikasnost upravljanja granicom, kvalitet usluga za građane i u mnogome doprinosimo većoj kompatibilnosti sa evropskim standardima. U narednom periodu imamo i zajednički cilj i obavezu da radimo na stvaranju uslova za otvaranje luke u Ulcinju i sezonskog graničnog prelaza u periodu od 1. maja do 1. oktobra, u rangu graničnog prelaza Luka Budva za međunarodni pomorski saobraćaj, zaključio je ministar.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *