NIšta od žičare na Dan državnosti

Dodajte komentar

Iako je svečano otvaranje žičare Kotor – Lovćen bilo najavljeno za 13. jul, ministar ekonomskog razvoja u tehničkom mandatu Goran Đurović kazao je u Info plusu na Adria televiziji da se to ipak neće dogoditi tog dana.

Đurović je rekao da nema tačan datum otvaranja žičare.

„Ja se nadam da će biti tokom jula. Nije to tako jednostavno, a i ono što je urađeno, urađeno je u rekordnom roku. Mislim da će to biti prava atrakcija za Crnu Goru“, rekao je Đurović.

Prema njegovim riječima, zadovoljni su početkom sezone koja je, kako je ocijenio, fantastično krenula.

„Prihodi bolji nego ikada. Trenutno u Crnoj Gori boravi nešto preko 106.000 turista, što je 13 odsto vise nego prošle godine u istom periodu. Brojni brojni ugostitelji i hotelijeri su zadovoljni. Golim okom može da se vidi da je Crna Gora popunjena. Nadam se da ćemo to finalizovati sjajnim prihodima“, naveo je ministar.

On je istakao da je poslednjih dana nastala “gungula” oko crnonogrskih aerodroma, ali da, kako je naveo, “niko neće da kaže istinu”.

„Istina je da je infrastruktura takva zadnjih 15-20 godina, a broj turista je veći i prirodno da su i gužve veće. Zalažemo da se pitanje aerodroma riješi, a to je značajno pitanje. Prvo su nam kazali da se time ne može baviti Vlada u tehničkom mandatu, a sada se pitaju što nijesmo ništa uradili“, podvukao je on.

Đurović navodi da naredna Vlada treba da se pozabavi aerodromima i odluči da li će biti koncesija ili će država ulagati.

Objašnjava i da je veoma zadovoljan urađenim u sklopu svog resora.

„Rezultati su vidljivi, od obuzdavanja inflacije, podsticaja za preduzetništvo, izrade brojinih zakona…Kako će se boriti sa inflacijom i šta će biit sa projektom Stop inflaciji je pitanje za sledeću Vladu i ministre“, naveo je on.

Komentarišući formiranje buduće vlasti, Đurović se nada da će većina oko Pokreta Evropa sad brzo formirati 44. Vladu.

„Ona je najavila mnogo, ima obećanja po raznim pitanjima. Ostavljamo im zdravu situaciju, ekonomski parametri su dobri. Crna Gora je sada jedna od vodećih zemalja po BDP-u, idemo dobrim tempom. Ministar finansija je danas najavio da bi 2025. mogli svesti javni dug na 60 odsto, što je dobra situacija“, zaključio je Đurović.

(RTCG)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *