Novo razvojno poglavlje Luštice Bay: Luštička kuća kao inspiracija prvih golf rezidencija u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Uz ulaganje od oko 400 miliona eura, u narednih šest godina u Luštici Bay u Tivtu biće završena fazna izgradnja prvog golf terena sa 18 rupa u Crnoj Gori i većeg dijela golf rezidencija koje će zaživjeti već sljedeće godine. Luštica Bay golf nekretnine, pod nazivom Botanika, obuhvataju sedam vila, 12 gradskih kuća i 39 apartmana i prve vlasnike dočekaće tokom 2024. godine. Golf nekretnine su smještene iznad pozicija dvije rupe budućeg golf terena, čija je izgradnja planirana do 2028. godine.

„Gradnja Luštica Bay golf terena je u toku a vrlo brzo će početi izgradnja prvih golf rezidencija. Teren za golf je dizajniran tako da promišljeno koristi pejzaž obronaka luštičkog poluostrva obezbjeđujući pogled na more sa svake golf rupe i rezidencije. Time se svrstava u u elitnu grupu od svega deset procenata golf terena širom svijeta koji se mogu pohvaliti ovakvim iskustvom igranja golfa. Prva edicija The Peaks golf rezidencija, Botanika, nalazi se u okviru jedne od najprestižnijih parcela, iznad rupe 1 i 2, sa pogledom koji se pruža na prve golf rupe, zaliv Trašte i  Jadransko more“, izjavio je Daren Tarner (Darren Turner), izvršni direktor razvoja u kompaniji Luštica Development.

Prvi kvart, pod imenom Botanika, je realizacija vizije The Peaks naselja, koji obuhvata golf teren i rezidencijalne kolekcije. Projekat arhitekture naselja potpisuje svjetski nagrađivani biro Block 722 i domaći NRA Atelier kojima je ribarska kuća luštičkog poluostrva poslužila kao inspiracija, te se koncept razvio dalje u tom smjeru. Iz prostranih stanova, gradskih kuća i vila pruža se pogled na plavetnilo Jadrana i blagi pejzaž golf terena. Vladaju dominantno prirodni materijali poput lokalnog kamena na fasadama, ali i u nekim unutrašnjim prostorima, dok su drvene površine glavna odlika enterijera.

Botanika postavlja nove standarde izuzetnosti, uz valorizaciju arhitektonskih referenci prošlih vremena, poput kamenih zidova umjesto fasada, potom međa i guvna, dok su drvene površine glavna odlika enterijera. Karakteristika ovih rezidencija je harmoničan spoj enterijera i spoljnih prostora, velikim francuskim prozorima i balkonskim vratima, kojim dominiraju bazeni i prostrane terase, čime se daje puna prednost životu na otvorenom.

„Kao čuvar izuzetnog terena koji nam je povjeren, Luštica Development je naporno radila na tome da razvoj golf terena bude pažljiv prema okruženju i nasljeđu i svojevsrtan omaž autentičnosti destinacije. Omogućili smo to kroz pažljivo planiranje niske gustine, održive izvore vode i dizajnerski izraz koji počiva na autentičnim arhitektonskim principima i materijalima. Imajući u vidu ove prednosti, Botanika nudi jedinstvenu priliku za investitore koji žele da iskoriste napredno tržišta nekretnina u Crnoj Gori i priliku da postanu dio rastuće, bezbjedne i vibrantne zajednice Luštica Bay.“ dodao je Tarner.

Botanika je prva stepenica u realizaciji Master plana kojim je predviđeno da u narednih deset godina, uz ulaganje od oko 400 miliona eura, na površini od oko million metara kvadratnih golf terena i naselja bude izgrađeno 130 vila, 520 apartmana, golf hotel sa 300 ključeva i golf klub.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *