Završno podsjećanje na Treći poziv za finansiranje projekata u oblasti obrazovanja Regionalnog fonda za izazove (RCF)

Dodajte komentar

Regionalni fond za izazove (RCF) objavljuje podsjetnik na Treći poziv za podnošenje Izjava o zainteresovanosti i poziva sve konzorcijume za stručno obrazovanje i kompanije iz svih ekonomija Zapadnog Balkana 6 i svih privrednih sektora koji su posvećeni zajedničkoj implementaciji programa kooperativnog obrazovanja, da podnesu prijave do 7. jula 2023. u 23:59.

Izjave o zainteresovanosti mogu da podnesu konzorcijumi za stručno obrazovanje formirani od strane institucija za stručno obrazovanje i obuku i najmanje dva preduzeća po programu kooperativnog obrazovanja (KO program), koji se zajednički bave pružanjem kooperativnog stručnog obrazovanja i obuke.

Više informacija o podobnosti podnosilaca prijava i procedurama prijave možete pronaći u Smjernicama za Treći poziv za podnošenje Izjava o zainteresovanosti koje su dostupne ovdje.

Prvi i drugi krug prijava privukao je više od 300 Izjava o zainteresovanosti iz svih šest ekonomija Zapadnog Balkana. Proces selekcije rezultirao je odabirom 63 projekta za finansiranje, uz izdvajanja približno 27 miliona eura za opremanje i unapređenje infrastrukture ustanova za stručno obrazovanje, kao i u obuke učesnika programa kooperativnog obrazovanja.

Ovdje možete pogledati izjave predstavnika projekata koji su već finansirani od strane RCF-a u Crnoj Gori.

Njemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) izdvojilo je 64,43 miliona eura za RCF, a Vlada Švajcarske, koju predstavlja Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), sufinansirala je dodatnih 9,7 miliona švajcarskih franaka. Sredstva su povjerena Njemačkoj razvojnoj banci (KfW), a projekat implementira Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana 6 (WB6-CIF), zajednička inicijativa privrednih komora iz regiona.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *