Solo per due: Najmanji restoran na svijetu ima samo jedan sto

Dodajte komentar

U mjestu Vakone u Italiji više od 30 godina postoji restoran Solo Per Due. Vlasnici restorana tvrde da je to najmanji restoran ne samo u Italiji, već u cijelom svijetu.

Kako sam naziv restorana govori, u objektu ima mjesta samo za dvoje. Gosti mogu da uživaju u mesnim i ribljim jelima, šampanjcima, vinima, a restoran im može spremiti i personalizovani desert. Na meniju su i tjestenina u obliku srca, škampi i školjke, prenosi Index.hr.

CNN piše da večera u ovom restoranu košta više od 450 EUR, a prethodno je potrebna rezervacija na koju se čeka i po nekoliko mjeseci. Pola sata prije dolaska potrebno je najaviti se vlasnicima. Na zahtjev gostiju može se organizovati privatni vozač koji će pokupiti goste.

Prema internet recenzijama, iskustva gostiju u ovom restoranu su razna. Dok neki tvrde da su se proveli kao nikada u životu, drugi smatraju da takvo iskustvo ne vrijedi toliko novca. Najčešći gosti su parovi koji slave rođendane, godišnjice i vjeridbe, a u skladu s tim je i sam enterijer romantično uređen.

Restoran vode tri lokalna preduzetnika, ali svoja imena ne otkrivaju.

– Ovo nije restoran. Mi nudimo unikatno, intimno iskustvo. Po tome smo poznati. Mi nismo bitni. Mi smo sjene. Sve se vrti oko gostiju – kažu.

Foto: mybestplace.com

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *