Bankar podcast: Gost Ranko Jovović, direktor NTC Logistics

Dodajte komentar

Uprkos brojnim izazovima predstojeća ljetnja turistička sezona će biti uspješna, kazao je Ranko Jovović, predsjednik Odbora za turizam Privredne komore Crne Gore. On je gostujući u podkastu „Bankar“ kazao da smatra da ćemo nadmašiti ostvarene rezultate iz 2019. godine.

„Realno je da nadmašimo 2019. godinu jer inflacija čini svoje. Imamo i veći broj smještajnih kapaciteta ali rastu i troškovi. Da li ćemo postići poslovni rezultat iz te godine pitanje je ali ćemo što se tiče prihoda to nadmašiti“, rekao je Jovović.

Mišljenja je da se nešto mora raditi na rješavanju problema turističke privrede a akcenat stavlja na nedostatak radne snage.

„Već fali radnika u Crnoj Gori. Mi zagovaramo tezu da se uvede stalni sezonski radnik jer bismo na taj način zadržali ljude u Crnoj Gori. Taj model se primijenjuje u Hrvatskoj i on dobro funkcioniše“, kazao je Jovović.

Za uvođenje stalnog sezonskog radnika potrebna je izmjena niza seta Zakona a obećanja Vlade su, kaže Jovović, da bi se sa tim izmjenama moglo početi na nekim od narednih sjednica Skupštine.

Jovović je mišljenja da postoji prostor za bolju prezentaciju Crne Gore kao turističke destinacije.

„Crna Gora će zbog svojih prirodnih ljepota uvijek biti posjećena zemlja ali mi moramo da nađemo mjeru. Treba nam bolja infrastruktura ali i bolji Aerodromi. Treba staviti akcenat na kapitalne investicije“, zaključio je Jovović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *