PKCG: Poslovni forum Gruzija – Crna Gora održan u Tbilisiju

Dodajte komentar

Prijateljski odnosi i bliskost kultura dviju zemalja nemaju adekvatan izraz u obimu ekonomske i trgovinske razmjene, što prepoznajemo dijelom i kao posljedicu geografske udaljenosti, kazala je predsjednica Privredne komore dr Nina Drakić koja predvodi delegaciju privrednika iz Crne Gore u dvodnevnoj posjeti Gruziji.

U pozdravnom dijelu izlaganja na poslovnom forumu, Drakić je istakla da na osnovu neposrednih razgovora i interesovanja koja su iskazana, novi strateški impuls ekonomskom približavanju Crne Gore i Gruzije treba valorizovati kroz povezivanje u sektorima turizma, infrastrukture i građevinarstva. Takođe, crnogorska strana razvojnu šansu vidi i kroz ulogu koju Crna Gora i Gruzija zauzimaju na budućem evropskom energetskom tržištu.

Crnogorski privrednici su saglasni da postoji obostrani interes za zajedničku realizaciju građevinskih projekata, ali i promociju turističke destinacije Crne Gore koja ima konkurentnu ponudu za tržište Gruzije.

“Crna Gora i Gruzija u veoma kompleksnom međunarodnom kontekstu svoje razvojne prioritete mogu ostvariti samo uklapanjem u evropske ekonomske ciljeve”, zaključila je Drakić.

Tokom poslovnog foruma, potpredsjednik PKCG Nikola Vujović održao je prezentaciju o investicionim i ekonomskim potencijalima Crne Gore, koja će može poslužiti kao inicijalni osnov za jačanje privredne saradnje i afirmaciju investicija u crnogorske potencijale.

Sa gruzijske strane, na forumu su učestvovali čelnik biznis asocijacije u Gruziji Soso Pkhakadze i počasni konzul Crne Gore u Gruziji Temur Khurkuli, a privrednicima se obratio i počasni konzul Gruzije u Crnoj Gori Rade Vujačić.

U crnogorskoj delegaciji je i predsjednik opštine Bar Dušan Raičević koji će imati odvojene sastanke sa privrednicima i predstavnicima grada Tbilisija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *